Veel ophef over olifantenbroeken in Thailand

De afgelopen dagen hebben verschillende Thaise politici en overheidsfunctionarissen de krantenkoppen gehaald, althans op Thais nieuws: met consistente updates over wat zij een urgent probleem noemen: Olifantenbroeken.

Hun zorgen gingen met name over de illegale import van olifantenbroeken uit China en hoe Thaise functionarissen vinden dat de prijzen die van in Thailand gemaakte olifantenbroeken ondermijnen.

Thailand beschouwt olifantenbroeken, die vaak worden gezien bij toeristen en vooral backpackers, als een 'zachte kracht' en modesymbool voor het land. Nou ja, in ieder geval sommige Thaise functionarissen doen dat, niet iedereen is dol op de olifantenbroeken of gelooft dat ze bijzonder modieus zijn, volgens recente tegenstrijdige en onbevestigde rapporten van het Thaise Soft Power Fashion Committee.

Sommige internetgebruikers hebben er zelfs over gedebatteerd of de olifantenbroek überhaupt als een echte zachte kracht kan worden beschouwd.

Hoe dan ook, om eerlijk te zijn, zijn de broeken vooral populair bij Aziatische toeristen en volgens veel Thaise verkopers is de verkoop vlot geweest. Er zijn echter toenemende zorgen over niet-Thaise imitaties van lage kwaliteit die de markt overspoelen hebben de Thaise regering ertoe aangezet actie te ondernemen.

Naast andere maatregelen wordt verwacht dat rechtshandhavingsinstanties in heel Thailand betrokken zullen worden om ervoor te zorgen dat olifantenbroeken die in winkels worden verkocht, Made in Thailand zijn.

De reactie op al het geroezemoes over illegaal geïmporteerde olifantenbroeken is de afgelopen dagen gemengd en soms zelfs komisch geweest. Sommigen beweren dat het een groot probleem is dat veel arme Thais geld kost, terwijl anderen zeggen dat het een storm in een land lijkt te zijn. theekopje situatie.

Wat denk je? Draag jij een olifantenbroek? Denk je dat ze in de mode zijn? Vertel het ons op Redacteur@thepattayanews.com.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/