De Thaise minister van Handel treedt hard op tegen de illegale import van olifantenbroeken uit China en buurlanden

Nationaal—

Op 5 februari 2024 vaardigde de heer Phumtham Wechayachai, de vice-premier en minister van Handel, een bevel uit aan het Thaise ministerie van Intellectuele Eigendom (DIP) om een ​​zaak te onderzoeken waarin Thaise olifantenbroeken illegaal werden geïmporteerd uit China en buurlanden. , dat bij populaire toeristische attracties tegen lagere prijzen wordt verkocht.


Thaise olifantenbroeken en andere Thaise broeken met een uniek ontwerp, zoals Korat Cat, hebben onlangs auteursrechten geregistreerd als Thais intellectueel eigendom, aldus de DIP-functionarissen.

Thaise olifantenbroeken werden enorm populair en stonden in de toptrends op X. Er werden echter illegaal geïmporteerde olifantenbroeken uit China en andere buurlanden in enorme hoeveelheden tegen lagere prijzen verkocht, wat controverse veroorzaakte op sociale media.

Na ontvangst van een bevel van de minister van Handel lanceerden de DIP-functionarissen een inspectie op nagemaakte olifantenbroeken in beroemde toeristische districten en informeerden ze verkopers over het belang van intellectueel eigendom om de belangen en creativiteit van het Thaise volk te beschermen.

Bovendien hebben de DIP- en douanebeambten een inspectiemaatregel op geïmporteerde goederen aan de Thaise grens geïntensiveerd en samengewerkt met relevante instanties om namaakproducten op lokale markten, waaronder andere Thaise intellectuele eigendommen, te ontmoedigen.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.