Reader TalkBack Thailand: Mogen buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken?

Thailand-

Het volgende is ons vaste artikel waarin we onze lezers een actuele vraag stellen en hun inzicht en mening krijgen. Ongeveer een week later delen we hun feedback en kiezen we een verscheidenheid aan uiteenlopende en interessante reacties.

Deze week willen we vragen: 

Moeten buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken?

Enige context rond deze vraag:

Dit weekend, boze Thaise reisleiders in heel Thailand ontmoetten de relevante autoriteiten en eisten hardhandig optreden tegen wat volgens hen een enorme hoeveelheid illegale buitenlandse reisleiders is werken in toeristische gebieden zoals Phuket en Pattaya.

Gidsen zijn lange tijd een beschermd Thais beroep geweest en een buitenlander kan er niet eens een werkvergunning voor krijgen.

Critici zeggen echter dat veel toeristen uit landen als Rusland, India en China de voorkeur geven aan gidsen uit hun eigen land die hun eigen taal vloeiend spreken en de cultuur van hun klanten begrijpen. Thaise gidsen zeggen No Way, Jose, en stellen dat een buitenlander de Thaise cultuur onmogelijk kan begrijpen om toeristen geleide locaties correct te laten zien.

Dus...wat denk je? Moet het worden toegestaan? Moeten de wetten veranderd worden? Zou er misschien een middenweg gevonden kunnen worden?

We horen graag van u! Vertel het ons op onze socialemediakanalen, in de reacties hieronder, of als je liever hebt dat je reactie privé is, mail ons dan op Editor@thepattayanews.com. Zoals altijd zullen we begin volgende week de resultaten publiceren en een verscheidenheid aan uiteenlopende reacties selecteren!

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/