Thaise reisgidsen verenigen zich om het probleem van illegale buitenlandse gidsen aan te pakken

nationaal —

Een groep Chineessprekende reisleiders kwam op zaterdag 18 maart bijeen om de problemen te bespreken die worden veroorzaakt door illegale gidsen die hun baan stelen. De groep klaagde dat ze door de regering over het hoofd werden gezien, omdat hun klachten tot nu toe niet zijn gehoord.

De klagers onthulden tijdens een bijeenkomst dat sommige buitenlandse gidsen illegaal in Thailand werken en hun baan stelen. Deze gidsen hebben geen gidslicentie die volgens de Thaise wetgeving vereist is om als gids te werken. Een gids is een beschermd beroep in Thailand waar buitenlanders niet in mogen werken.

Ze zeiden dat ze elkaar zaterdag ontmoetten om de regering te verzoeken actie te ondernemen tegen de illegale gidsen, waarbij ze aanhaalden dat hoewel hun meerdere klachten in het verleden over deze kwestie niet zijn gehoord, ze nog steeds willen dat gerechtigheid wordt gediend.

De heer Paisarn Suethanuwong, voorzitter van de Professional Guide Association of Thailand verklaarde dat nadat de regering de heropening van het land voor buitenlandse toeristen op 1 oktober 2022 aankondigde, het aantal toeristen dat Thailand binnenkomt aanzienlijk is toegenomen. Het aantal beschikbare banen voor Thaise reisleiders heeft echter geen gelijke tred gehouden met deze groei. Een groot deel van de banen is naar buitenlandse ondernemers gegaan die het land zijn binnengekomen en als gids hebben opgetreden zonder de juiste vergunning, zei hij.

Paisarn verklaarde ook dat sommige Chinese investeerders het land zijn binnengekomen om banen van Thaise gidsen te stelen en tal van lokale reisorganisaties te verwoesten. Ze overspoelden het land nadat China een heropening voor internationaal toerisme aankondigde.

Tijdens de pandemie waren gidsen het zwaarst getroffen beroep, en het gebrek aan hulp van de overheid dwong velen om deze carrière op te geven om alternatieve inkomstenbronnen te zoeken, zei Paisarn. Hij wilde dat relevante overheidsinstanties, zoals het Ministerie van Toerisme en Sport en het Ministerie van Arbeid, strenge maatregelen zouden nemen tegen gidsen zonder vergunning en meer steun zouden geven aan legale gidsen.

Met betrekking tot hun volgende stap zei de groep dat ze rechtstreeks bij de premier een nieuwe petitie zouden indienen om deze problemen te onderzoeken. De groep hoopte dat degenen met gezag zouden samenkomen en zouden helpen Thailand te verlossen van uitbuitende buitenlanders.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.