Lokale bevolking protesteert tegen Thaise premier over dreiging van makaak: claim dat oproep tot actie tegen de apenchaos in Lopburi onbeantwoord blijft

Lopburi—

Op 22 april 2024 meldden de lokale media van Lopburi dat de lokale bevolking van Prang Khaek in Mueang, Lopburi, een persconferentie hield en protestborden opzette tegen de Thaise premier Srettha Thavisin en het Thaise ministerie van Nationale Parken, Dieren in het wild en plantenbehoud, met betrekking tot maatregelen om het makakenprobleem aan te pakken.

De heer Kanchantang Kitrattanakarn, de 68-jarige protestleider, en vijf anderen hielden een persconferentie en dienden een brief in bij de voorzitters van de Landcommissie, Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, en het Huis van Afgevaardigden en plaatsten borden om te protesteren tegen de De Thaise premier nadat de relevante instanties twee maanden geleden een MOU hadden ondertekend om het makakenprobleem in Lopburi aan te pakken maar heeft naar verluidt niet veel vooruitgang geboekt.

Volgens de demonstranten is tVolgens Kanchantang verliep er niets en kreeg de lokale bevolking de schuld van het pesten van de makaken nadat ze zichzelf hadden verdedigd tegen aanvallen door de makaken.

Kanchantang onthulde publiekelijk dat het Department of National Parks de lokale bevolking van Lopburi eerder had beloofd om 2000 van de naar schatting 5000 makaken te vangen en ze naar een aangewezen dierentuin te sturen die speciaal voor de makaken was ontworpen. Het plan werd echter oneindig uitgesteld.

Kanchantang stuurde ook een persoonlijke brief naar de Thaise premier en voerde vele malen gesprekken met relevante instanties over de ergernis en het ongemak veroorzaakt door de makaken. Het makakenprobleem is de laatste tijd geëscaleerd, omdat de lokale bevolking de afgelopen maanden meerdere keren is aangevallen.

Op dezelfde dag inspecteerden Thaise nationale media Lopburi om het makakenprobleem op te volgen. Ironisch genoeg werd gemeld dat de protestborden zelfs door de makaken waren opgelicht en verscheurd.

Eerder, op 11 april, berichtten de Thaise nationale media dat een groep makaken voedseloffers aan monniken en neofieten had gestolen. Na die dag weigerden de neofieten naar verluidt opnieuw langs deze route te lopen. Tempelwachters gebruikten naar verluidt airsoftwapens om de makaken af ​​te weren. De truc kon echter maar een paar dagen worden gebruikt, omdat de makaken niet meer bang waren.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.