Zakken waarvan gevreesd wordt dat ze mogelijk ontbrekend gevaarlijk cadmiumafval bevatten, gevonden in de buurt van Pattaya

Chonburi -

Dorpelingen in Nongprue, in de provincie Chonburi, ontdekten een groot aantal zwarte plastic zakken met daarin een ongeïdentificeerde zwarte substantie nabij een plaatselijke uitgraving. Ze vreesden dat het om gevaarlijk cadmiumafval zou gaan, maar de autoriteiten van Nongprue hebben benadrukt dat de stof nog steeds wordt getest en dat er op dit moment nog geen definitieve beslissing is over wat het is.

Op 10 april 2024 gingen lokale autoriteiten, waaronder het districtshoofd van Banglamung, de industrieel ingenieur van het industriële kantoor, de burgemeester van de gemeente Nongprue en politieagenten van het politiebureau van Nongprue, de twijfelachtige put inspecteren naar aanleiding van klachten van bezorgde mensen. burgers.

Daar ontdekten ze een groot aantal mestzakken met daarin onbekende zwarte stoffen. De stof had de vorm van sediment dat uit de beschadigde zakken was gemorst. Ze lagen verspreid langs de rand van de bouwput, die momenteel gevuld is met water.

Volgens bezorgde burgers wekte de stof zorgen bij nabijgelegen dorpsbewoners, die vreesden dat dit het geval zou kunnen zijn 4,000 ton cadmiumafval die nog moeten worden gevonden bij een eerder incident.

Er zijn monsters van de stof verzameld om te testen of deze gevaarlijke stoffen bevatte. Intussen is het gebied afgezet en mogen dorpelingen er niet meer in.

De heer Chatchai Pokechap, 55, conciërge van de opgravingslocatie, zei dat een vrachtwagenchauffeur de big bags daar ongeveer twee weken geleden had gedumpt. Hij wist niet wat de stof was, maar hij zei dat een deel ervan magnetisch was, wat hem deed geloven dat het zand was dat werd gebruikt om metaal te wassen, en hij vermoedde dat het misschien niet gevaarlijk was.

De heer Wikit Rojmanakit, het districtshoofd van Banglamung, zei echter dat het gebied voorlopig voor het publiek gesloten zal zijn totdat de autoriteiten erachter komen wat de inhoud is. De uitslag wordt naar verwachting binnen twee dagen openbaar gemaakt.

Ondertussen probeert de politie van Nongprue de vrachtwagen te identificeren die de tassen daar heeft gedumpt.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.