Man boos omdat hij te blut was om kratomsap te kopen, gearresteerd wegens het inslaan van autoruiten met stenen in Pattaya

Pattaya —

Een radeloze Thaise man gooide op woensdag 10 april 2024 stenen naar willekeurige autoruiten in Pattaya. Hij werd gearresteerd en zei dat hij dit deed omdat hij boos was dat hij geen geld had om kratomsap te kopen.

De politie van Nongprue ontving rond 9 uur een melding over een man die leek op een dakloze en stenen naar de ramen van verschillende auto's gooide in Soi Khao Ta Lo, subdistrict Nong Prue, district Banglamung, provincie Chonburi. Samen met de hulpdiensten kwamen ze ter plaatse.

Ter plaatse, voor een kratomsapwinkel, werd de verdachte gevonden en al door de lokale bevolking in bedwang gehouden. Hij werd geïdentificeerd als de heer Natthapong Noisakran, 29 jaar oud. De Thaise man was slordig en leek ergens onder invloed van te zijn. Naast hem werd een fles kratomsap gevonden.

De heer Natthapong bekende dat hij de ruiten van drie auto's met stenen had ingeslagen. Hij beweerde dat hij het deed omdat hij gefrustreerd was omdat hij meer kratomsap wilde kopen, maar hij had geen geld om het te kopen.

Er werd een zwarte Volvo-auto aangetroffen met een groot gat in de achterruit. De heer Sombat Tohsampandee, 48, de eigenaar van de auto, en de niet-geïdentificeerde eigenaren van twee andere beschadigde voertuigen waren ter plaatse aanwezig. Ze besloten geen aangifte te doen, omdat ze betwijfelden of de verdachte geld zou hebben om de schade te betalen, aangezien hij niet over het geld beschikte om een ​​fles Kratom-sap van 60 Baht (2 USD) te kopen.

Volgens de heer Sombat had hij zijn auto in het steegje geparkeerd en ging hij in de buurt koffie drinken. Kort daarna vertelde een barmhartige Samaritaan hem dat zijn autoruit was ingeslagen. Hij snelde terug naar de plaats delict en trof de verdachte aan die probeerde te vluchten. Hij achtervolgde de verdachte met de hulp van de lokale bevolking en wist hem in bedwang te houden voordat hij de politie belde.

De verdachte werd in hechtenis genomen op het politiebureau van Nongprue, die overweegt een eigen aanklacht in te dienen, ondanks dat het aantal voertuigeigenaren weigert.

TPN Media merkt op dat Kratom in 2022 werd gedecriminaliseerd, maar voor de verkoop ervan, vooral gemengd met andere stoffen, zijn strikte licenties van de Thaise FDA vereist, die zeer moeilijk te verkrijgen zijn.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.