Rogue Monk opgepakt in Pattaya wegens verkoop van illegale drugs, beweert dat hij een Ghost Guardian heeft

Pattaya —

Een monnik in Pattaya werd donderdagavond 4 april gearresteerd wegens het verkopen van illegale drugs. De man beweerde dat hij een 'spookkindvoogd' had die hem waarschuwde dat het een politieval was, maar hij negeerde de waarschuwing, wat resulteerde in zijn arrestatie.

De politie van Pattaya ontving informatie dat Luang Phi Thong, oftewel Ajarn Thong, een monnik uit een tempel in het district Banglamung, in de provincie Chonburi, 's nachts in het geheim illegale drugs aan tieners verkocht. Ze planden daarom een ​​undercoveroperatie, waarbij ze een undercoveragent met 500 baht stuurden om 10 methamfetaminepillen van de monnik te kopen. De agent stemde ermee in om de monnik achter het crematorium van de tempel te ontmoeten.

Toen het zover was, kwam Luang Phi Thong uit zijn monniksverblijven en overhandigde de agent tien methamfetaminepillen. Zodra de transactie was afgerond, openbaarde de politie die zich rond de tempel had verstopt zich en arresteerde de monnik onmiddellijk.

De politie doorzocht de gewaad van Luang Phi Thong en vond het geld dat voor de steekoperatie was gebruikt. In zijn rechterhand hield hij de telefoon vast die werd gebruikt om de drugsdeal te regelen, en in zijn linkerhand hield hij een blauwe ritssluitingszak vast met daarin 115 methamfetaminepillen en 17.07 gram kristalmethamfetamine.

De politie doorzocht vervolgens het monnikshok van Luang Phi Thong en vond drugsparafernalia, een digitale weegschaal en een notitieboekje met de namen van klanten.

De monnik werd vervolgens naar de aula gebracht waar de abt hem uit het monnikendom kon zetten. De politie bracht hem vervolgens naar het politiebureau van Banglamung.

Volgens de politie was de echte naam van Luang Phi Thong de heer Nares (achternaam verborgen), een 33-jarige inwoner van de provincie Chonburi. Naar verluidt bekende hij dat hij ongeveer twee jaar lang tot monnik in de tempel was gewijd. 's Nachts had hij niets te doen, dus gebruikte hij zelf drugs en verkocht hij wat aan zijn kennissen. Overdag gedroeg hij zich als een normale monnik.

Tijdens zijn verklaring beweerde de heer Nares ook dat hij een “Kuman Thong” (geestkind) had genaamd Ai Long, die hij had grootgebracht sinds hij een kind was. Hij zei dat deze spookbewaker verscheen en in zijn oor fluisterde: "Vader, ga niet naar buiten!" tweemaal. Er waren ook huilende honden, maar hij negeerde zowel de waarschuwing als het gehuil volledig en ging naar beneden om de medicijnen aan de agent te overhandigen. Vervolgens werd hij gearresteerd.

De politie heeft de heer Nares aangeklaagd voor drugsdelicten. Ze maakten geen opmerkingen over de bovennatuurlijke beweringen van de verdachte.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.