Strandrestaurant in Pattaya Area onderzocht wegens het naar verluidt gebruiken van openbare boeien als zitplaats

Pattaya —

Er wordt naar verluidt een onderzoek ingesteld naar een restaurant aan het strand op Krathing Lai Beach in de buurt van Pattaya, omdat het boeien, die zogenaamd eigendom zijn van het publiek, als stoelen gebruikte.

Lokale verslaggevers bezochten het restaurant in kwestie op Soi Sukhumvit Pattaya 6 op 23 maart 2024, nadat ze meldingen hadden ontvangen van bezorgde burgers over de verdachte activiteit. Ze ontdekten dat het restaurant een groot aantal plastic boeien leek te gebruiken, die doorgaans worden ingezet voor zwem- en zeebarrières, als geïmproviseerde stoelen voor klanten.

De boeien zijn volgens de verslaggevers nog in goede staat en worden aangeboden aan de klanten van het restaurant die daar gebruik maken van de diensten.

De verslaggevers meldden ook dat ze zagen dat soortgelijke boeien werden opgeslagen in een nabijgelegen reddingscentrum en een onderhoudsfaciliteit aan de strandkust.

De acties van de restaurantuitbaters hebben geleid tot oproepen van internetgebruikers tot officiële actie, aangezien de boeien zogenaamd eigendom zijn van het publiek en niet voor persoonlijk gewin kunnen worden gebruikt.

Naar aanleiding van de klachten reisde de heer Manoch Nongyai, loco-burgemeester van de stad Pattaya, af om het restaurant te inspecteren en meldde dat het etablissement inderdaad het overheidseigendom als hun eigen stoelen gebruikte.

De heer Manoch onthulde dat hij de ondernemers opdracht had gegeven alle misbruikte boeien terug te geven aan de gemeente. Hij voegde eraan toe dat hoewel sommige boeien tekenen van schade vertoonden, veel andere bruikbaar bleven. Hij herhaalde dat overheidseigendom niet voor persoonlijk gewin mag worden gebruikt, omdat het ongepast en illegaal is.

De heer Nongyai heeft de naam van het restaurant niet aan de pers vrijgegeven.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.