Toename van het toerisme: Koh Samui ziet een toename van het aantal bezoekers na visumvrijstellingen en rechtstreekse vluchten

Surat Thani—

Op 10 februari 2024 maakte de heer Wiwat Chuenban, de voorzitter van de Surat Thani Provincial Tourism Industry Council, publiekelijk een toenemend aantal buitenlandse en Thaise toeristen bekend die Koh Samui in januari en februari 2024 bezochten.

Na een visumvrijstelling voor Chinese toeristen waren er in één week tijd vier directe vluchten van Chengdu, China, naar Surat Thani. Er was ook een directe vliegroute van Taiwan naar Surat Thani, wat resulteerde in een stijgend aantal boekingen van meer dan 672 hotels en 25,000 kamers gereserveerd, aldus Wiwat.

Op de rechtstreekse vlucht vanuit Taiwan, de derde toeristische chartervlucht, bezochten 188 toeristen populaire toeristische attracties zoals Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar. Het stimuleerde de toeristische economie van Surat Thani enorm, zei Wiwat.

Wiwat merkte op dat er begin 2024 47 internationale cruiseschepen waren die hun tourprogramma's op Koh Samui hadden gereserveerd. Er waren in februari 10 internationale cruiseschepen met een geschat aantal toeristen van 18,486, die een inkomen genereerden van meer dan 45 miljoen baht.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.