Door mensen veroorzaakte branden verwoesten de grens tussen Thailand en Cambodja: Trat-autoriteiten ondernemen actie

Trat—

Op 11 februari 30 om 11 uur maakten de lokale media van Trat melding van een illegaal door de mens veroorzaakte brandsituatie langs het Banthat-gebergte, de grens tussen Thailand en Cambodja, in het Chum Rak-gebied, Mueang, Trat.

Er werd gemeld dat er drie tot vier brandrookplekken waren langs het Banthatgebergte. Volgens lokale Trat-media bedekte de brandrook zichtbaar het Chum Rak-gebied.

De branden verspreidden zich over ruim twee kilometer langs de bergketen, met droge grassen en bomen als brandhaarden. De door mensen veroorzaakte branden bleven zich ook tot aan de Thaise grens verspreiden, tot een kilometer lang.

Volgens lokale media in Trat waren explosies en brandende geluiden van branden al van ver te horen, aangezien er in de omgeving van het bos ook landmijnen werden ingezet voor territoriale verdedigingsmaatregelen.

Maritieme rangers van Trat maakten publiekelijk bekend dat de door mensen veroorzaakte branden al meer dan twee dagen langs de bergketen woedden. De branden vonden naar verluidt jaarlijks plaats langs de grens tussen Thailand en Cambodja tijdens het droge seizoen, terwijl Cambodjaanse boeren het bos platbrandden ter voorbereiding op het verbouwen van nieuwe gewassen, aldus de marinewachters van Trat.

Als gevolg hiervan dreven de rook en as van het vuur naar Thailand, wat onvermijdelijke branden op Thais grondgebied veroorzaakte. De marinewachters van Trat verzochten onmiddellijk de relevante instanties om samenwerking bij het maken van vuurlijnen om verdere branduitbreiding in het Laem Klat-subdistrict, Trat, te voorkomen.

Bovendien coördineerde de gouverneur van Trat met de Cambodjaanse regering en de Thaise lokale bevolking en verzocht om opschorting van illegale verbrandingsactiviteiten. Bovendien zouden er strikte juridische stappen worden ondernomen tegen degenen die de regels overtreden, waarschuwde de gouverneur van Trat.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.