Verdachte drugsdealer aangehouden in Sattahip, 230 methamfetaminepillen in beslag genomen

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

sattahip —

De autoriteiten van Sattahip arresteerden de 25-jarige dhr. Songkran Trongklang op beschuldiging van drugshandel. De arrestatie volgde op een undercoveroperatie die op 10 februari werd uitgevoerd door het politiebureau van Sattahip.

Volgens een verklaring vrijgegeven door Pol. Kolonel Thanapon Klinkasorn, hoofdinspecteur van het politiebureau van Sattahip, vloeide de operatie voort uit onderzoek naar drugsactiviteiten in zowel Sattahip als Ban Chang. De heer Songkran werd betrapt nadat hij tien methamfetaminepillen voor in totaal 10 Baht had verkocht aan een undercoveragent.

Tijdens de arrestatie vonden agenten het gemarkeerde geld dat bij de transactie was gebruikt, en 220 extra methamfetaminepillen, verborgen in de buurt van de bouwplaats waar de deal plaatsvond. De heer Songkran bekende naar verluidt dat hij de medicijnen online had gekocht en voor persoonlijk gewin had verkocht.

Uit verder onderzoek bleek dat de heer Songkran in maart 2023 eerder was gearresteerd wegens lichamelijk letsel en op borgtocht werd vrijgelaten met een elektronische bewakingsarmband nog om zijn enkel. Vanwege financiële problemen nam hij echter weer zijn toevlucht tot de drugshandel.

Na zijn arrestatie werd de heer Songkran overgebracht naar het politiebureau van Ban Chang voor verdere juridische procedures.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.