Thaise premier pakt congestie op luchthaven Suvarnabhumi aan tijdens visumvrijstellingsovereenkomst met China

Nationaal—

Op 9 februari 2024 maakte Dr. Keerati Kitmanawat, de president van Airports of Thailand Co Ltd. (AoT), publiekelijk details bekend na een ontmoeting met het Thaise immigratiebureau over een oplossing voor de congestie in het paspoortcontrolegebied op de luchthaven Suvarnabhumi.

De Thaise premier Srettha Thavisin gaf opdracht een oplossing te vinden voor de congestie in het paspoortcontrolegebied om binnenkomende Chinese toeristen te ondersteunen nadat de Thaise en Chinese regeringen hebben een overeenkomst getekend over het wederzijds permanent afzien van visa, met ingang van 1 maart 2024.

Op dit moment heeft AoT geïnvesteerd in meer dan 80 automatische kanalen voor het inchecken van paspoorten ter waarde van meer dan 560 miljoen baht, die in augustus 2024 publiekelijk beschikbaar zouden zijn. De nieuwe automatische kanalen zouden het incheckproces mogelijk kunnen verkorten en het aantal passagiers via het check-in proces van 6,200 naar 8,800 passagiers per uur.

Bovendien zou AoT in april 200 meer luchthavenpersoneelsleden aanwerven, tot wel 2024 extra personen, om passagiers te beheren en te begeleiden via de autokanalen van de luchthaven, merkte Dr. Keerati op.

Voor de volgende fase wilde AoT een uitbreiding van de oostvleugel van de luchthaven Suvarnabhumi bespoedigen met een geschatte investering van 10 miljard baht. Het project zou naar verwachting in 2027 klaar zijn en zou naar verluidt meer dan 15 miljoen passagiers per jaar kunnen ondersteunen, zei Dr. Keerati.

Daarnaast hadden andere projecten, zoals Don Mueang Phase 3, tot doel de capaciteit te vergroten om meer dan 50 miljoen passagiers per jaar te faciliteren, evenals een uitbreiding van een nieuwe internationale vleugel van de luchthaven van Chiang Mai. Beide projecten zouden naar verwachting in 2027 klaar zijn, concludeerde Dr. Keerati.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.