Gevangene ten onrechte beschuldigd van ontsnapping, verloren gevonden na vrijwilligerswerk in het Kalasin-bos

Kalasin—

Op 10 februari 2024 onthulde het Kalasin Department of Corrections publiekelijk een geval van een gevangene die ten onrechte werd beschuldigd van een poging om te ontsnappen uit de tijdelijke gevangenis van Khok Kham Muang, Mueang, Kalasin. Het bleek dat de gevangene naar verluidt verdwaald was in het bos nadat hij vrijwilligerswerk had gedaan op een recreatieterrein.

Volgens het Kalasin Department of Corrections hebben tijdelijke correctiefunctionarissen op 7 februari 2024 een groep gevangenen toegewezen om te helpen met wieden op een toegewezen gebied in een bos van 300 rai vlakbij de gevangenis.

De opdracht was om illegale ontbossing door overtreders te voorkomen en illegale activiteiten gemakkelijker te monitoren, aldus de tijdelijke correctiefunctionarissen.
Na het vrijwilligersproject, om 5 uur, verdween naar verluidt een van de gevangenen en werden de correcties en de politieagenten van Mueang Kalasin uitgezonden om naar de ongeïdentificeerde gevangene te zoeken in de veronderstelling dat hij probeerde te ontsnappen.

Nadat hij veertien uur lang naar de ontsnapte had gezocht, liep de gevangene volgens de tijdelijke correctiefunctionarissen in vermoeide toestand naar de tijdelijke gevangenis van Khok Kham Muang. De gevangene zei naar verluidt dat hij verdwaald was en niemand anders kon vinden na het vrijwilligerswerk, aldus tijdelijke officieren van Khok Kham Muang.

Het verhaal veroorzaakte een misverstand bij de lokale bevolking en de Thaise media, die een ontsnapte gevangene op het nieuws meldden. Als reactie op de verwarring publiceerden de tijdelijke functionarissen van Khok Kham Muang officieel een brief waarin het incident aan het publiek en de familie van de gevangene werd verduidelijkt, aangezien het een misverstand was.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.