Thaise premier ontvangt premier van Cambodja voor eerste officieel bezoek aan Thailand, ondertekent bilaterale samenwerkingsovereenkomsten

Nationaal—

Op 10 februari 10 om 7 uur verwelkomde de Thaise premier Srettha Thavisin generaal Hun Manet, de premier van Cambodja, en zijn vrouw tijdens hun eerste officiële bezoek aan Thailand.

De Thaise premier en de premier van Cambodja zouden in een voltallige vergadering bijeenkomen en gezamenlijk getuige zijn van de ondertekening van vijf bilaterale samenwerkingsovereenkomsten tussen Thailand en Cambodja, waaronder:

  1. Memorandum van overeenstemming over samenwerking op het gebied van rampenrisicovermindering en noodhulp tussen Thailand en Cambodja.
  2. Memorandum van overeenstemming over academische, wetenschappelijke en technologische samenwerking tussen het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie tussen Thailand en Cambodja.
  3. Memorandum van overeenstemming over grensoverschrijdende handelsfacilitatie tussen de Thaise douane en de Cambodjaanse algemene afdeling douane en accijnzen.
  4. Memorandum of Understanding tussen de Export-Import Bank of Thailand en de Cambodjaanse Kamer van Koophandel om handel en investeringen tussen Thailand en Cambodja te bevorderen.
  5. Memorandum van overeenstemming tussen de Thaise Kamer van Koophandel en de Cambodjaanse Kamer van Koophandel.

Dit bezoek aan Thailand was het eerste officiële bezoek van de premier van Cambodja, wat volgens Thaise nationale media een gelegenheid was om de samenwerking op verschillende gebieden uit te breiden tot wederzijds voordeel van Thailand en Cambodja..

Volgens de Thaise nationale media zou dit met name resulteren in de ontwikkeling van de economie in het grensgebied, het vergroten van de handel en investeringen, het bevorderen van de transportconnectiviteit en het bevorderen van het toerisme tussen de twee landen, en het versterken van de betrekkingen tussen mensen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.