Strandbewoners van Na Jomtien bezorgd over vuurwerk, strandaantasting en geluidsoverlast

Na Jomtien, Sattahip-

In een verhaal waarvan veel van onze vaste lezers zich zullen herinneren dat het een terugkerend probleem is, hebben inwoners van Na Jomtien hun zorgen geuit bij de Thaise media, politie en lokale overheidsfunctionarissen over inbreuk op het strand door verschillende bedrijven, geluidsoverlast, vuurwerk en zelfgemaakte bars open tot alle uren van de nacht.

Deze Het is zeker niet de eerste keer dat deze problemen zorgen baren, zoals we dit verhaal de afgelopen jaren meerdere keren hebben besproken. Eerlijk gezegd wordt het probleem na publiciteit meestal opgelost met gezamenlijke inspanningen van lokale functionarissen en wetshandhavingsinstanties, maar het lijkt helaas geen permanente oplossing voor de lange termijn te zijn, zeggen lokale bezorgde burgers.

Het gebied waar het specifiek om gaat, bevindt zich helemaal aan het einde van Jomtien Beach in de jurisdictie van Na Jomtien, dat onder de autoriteiten van Sattahip valt en niet onder Pattaya. Dit ligt in de buurt van verschillende populaire Thaise visrestaurants.

Het gebied gewoon onlangs in de afgelopen jaren is hun strand uitgebreid nadat erosie het zand voorheen bijna volledig had uitgeroeid. Hoewel de lokale bewoners blij zijn met het nieuwe strand en blij zijn dat mensen ervan kunnen genieten, maken ze zich ook zorgen over acties die het leven moeilijk maken voor duizenden bewoners van nabijgelegen appartementen en toeristen die in hotels verblijven in wat van oudsher een ‘stille’ nacht was. gebied, vooral vergeleken met Pattaya Beach.

Bovendien heeft dit gebied slechts één smalle weg zonder veel rijstroken, waardoor het gebied, hoewel er enkele voorstellen zijn gedaan om de weg uit te breiden, in de huidige vorm eenvoudigweg geen grote hoeveelheden verkeer aankan.

Volgens lokale bezorgde burgers zijn de huidige problemen meervoudig, waaronder extreem groot vuurwerk dat elke nacht wordt afgestoken, vaak tussen 2 en 3 uur, waardoor het voor de bewoners onmogelijk is om te slapen, bars zijn open tot ver na de wettelijke sluitingstijd van middernacht (dit gebied is GEEN 4 AM-zone zoals Centraal Pattaya), sommige locaties die stoelen en tafels op het strand plaatsen, wat eerder in dit gebied verboden is door ambtenaren, en algemene geluids- en zwerfvuilvervuiling.

Bewoners van Na Jomtien Beach zeggen dat ze recentelijk veel klachten hebben ingediend bij wetshandhavingsinstanties en plaatselijke gemeenteautoriteiten, maar dat ze niet de resultaten hebben gezien waarnaar ze op zoek zijn.

De bewoners vertelden aan Pattaya News dat ze niet op zoek zijn naar een verbod voor mensen om 's nachts op het strand te zijn, een avondklok of iets dergelijks, maar dat ze gewoon regelmatige wetshandhavingspatrouilles willen die ervoor zorgen dat er 's avonds laat geen geluidsoverlast is. illegale verkoop en gebruik van vuurwerk, en geen inbreuk op het strand.

Ze hopen dat de lokale autoriteiten zo snel mogelijk actie ondernemen. TPN-media zullen dit verhaal blijven volgen en indien nodig bijwerken.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/