Paniek in Chonburi als krokodil gevonden wordt terwijl hij aan het zonnebaden is nabij de visvijver van het dorp

Chonburi —

Inwoners van het Huay Yai-gebied in de provincie Chonburi raakten in paniek nadat op 4 februari 2024 een twee meter lange zoetwaterkrokodil werd gespot terwijl hij aan het zonnebaden was bij een visvijver.

Lokale functionarissen, waaronder het rampenpreventie- en mitigatieteam van het subdistrict Huay Yai, haastten zich samen met meer dan twintig personeelsleden naar de plaats van het incident in Huay Yai om de situatie frontaal aan te pakken.

Nadat ze de krokodil hadden gelokaliseerd, besloten de functionarissen een auto-accu te gebruiken om een ​​gecontroleerde elektrische schok in het water toe te dienen. Deze niet-dodelijke methode verdoofde de krokodil effectief, waardoor ambtenaren hem veilig uit het water konden halen.

Volgens rapporten was het reptiel ruim 2.10 meter lang en woog het 33 kilogram. Na de vangst werd de krokodil naar het Banglamung Wildlife Breeding Station vervoerd voor uitgebreide zorg en monitoring.

De autoriteiten onderzoeken momenteel de oorsprong van de krokodil en waar hij vandaan ontsnapte.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.