Chonburi-autoriteiten lanceren campagne om bosbranden, nevel en PM2.5 aan te pakken

Chonburi —

Na een recente golf van bosbranden die schade veroorzaakten aan meer dan 200 bosbranden en de PM2.5-normen overschreden, heeft de provincie Chonburi een campagne van meerdere instanties gelanceerd om verdere branden te voorkomen, nevel onder controle te houden en schadelijke fijne deeltjes te verminderen.

Een videoversie van dit verhaal is hier op onze YouTube te zien.

Gouverneur Thawatchai Sritong leidde de campagne op zondag 4 februari en drong aan op bewustzijn en actie van alle overheidsniveaus en lokale gemeenschappen. Bij het initiatief, dat plaatsvond nabij de beboste heuvels van het Sri Racha-district, waren ook de vice-gouverneur, de 14e Militaire Kring, de provinciale politie van Chonburi en verschillende lokale autoriteiten betrokken.

Volgens rapporten maakt het gevarieerde landschap van Chonburi, inclusief bossen, landbouwgrond, stedelijke centra en industrieterreinen, het bijzonder kwetsbaar voor PM2.5-problemen, vooral wanneer deze worden verergerd door bosbranden. De campagne onderkent dit en schetst gezamenlijke inspanningen om de impact op het milieu te minimaliseren en de volksgezondheid te beschermen door de uitstoot van voertuigen te verminderen en educatieve demonstraties te introduceren.

Deze campagne sluit aan bij de voortdurende bredere inspanningen van Thailand om PM2.5-vervuiling te bestrijden, vooral in regio's als het noorden, Bangkok en omliggende gebieden, waar de luchtkwaliteit aanzienlijk kan worden aangetast.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.