Thaise premier bespreekt visa voor aangrenzende landen, met als doel Thailand te vestigen als regionaal toeristisch centrum

Nationaal—

Op 3 februari 2024 maakte de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, publiekelijk bekend na een gesprek met mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, de minister van Toerisme en Sport, over een discussie over CLMV-visa (Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam). evenals Maleisië, met als doel Thailand als belangrijk toeristisch centrum te hebben.

Na een ministeriële bijeenkomst met de Democratische Volksrepubliek Laos maakte Sudawan publiekelijk bekend dat er discussies gaande waren over regionale samenwerking op toerismegebied, waarbij vooral CLMV en Maleisië betrokken waren. De besprekingen waren nog niet afgerond omdat regionale samenwerking wederzijdse overeenstemming en gelijke voordelen vereiste, aldus Sudawan.

CLMV plus visa voor Maleisië waren bedoeld om visa vrij te stellen tijdens reizen door Cambodja, Laos, Myanmar, Vietnam en Maleisië, terwijl ze alleen in het bezit waren van een Thais visum, zoals een Schengenvisum in Europa, merkte Sudawan op.

Generaal Hun Manet, de premier van Cambodja, zal echter op 7 februari officieel Thailand bezoeken om de kwesties met betrekking tot het voorgestelde CLMV-visum te bespreken.
Srettha onderstreepte de wederzijdse voordelen voor de deelnemende landen en benadrukte de robuuste luchtvaartindustrieën van Vietnam, Maleisië en Thailand, met Thailand als luchtcentrum om binnenkomende toeristen over de regio te verdelen.

Daarnaast stelde de heer Saengchai Teerakulwanich, de voorzitter van de Federation Thai SME, vragen over de langetermijneffecten van visumvrije initiatieven op het Thaise toerisme.

Hij benadrukte de noodzaak van een alomvattende analyse om potentiële verliezen aan visumkosten te beoordelen in verhouding tot de toegenomen toeristische uitgaven.
Om het Thaise toerisme in stand te houden, heeft de federatie sleutelgebieden voorgesteld waarop de Thaise overheid bereid zou zijn, waaronder het omvatten van veiligheidsgaranties, het handhaven van universele normen op het gebied van diensten en producten, het stimuleren van technologie in het toerisme, het versnellen van de toegang tot krediet, het verbeteren van de ontwikkeling van arbeidsvaardigheden in het toerisme en het ondersteunen van marketing. strategieën om internationale toeristen aan te trekken.

Bovendien besprak mevrouw La-iad Bungsrithong, de adviseur van de Northern Thai Hotels Association, de potentiële voordelen van recente visumvrije reizen tussen Thailand en China, inclusief samenwerking met CLMV-landen en Maleisië. Ze benadrukte de noodzaak van gedeelde verantwoordelijkheid tussen overheidsinstanties, waarbij wederzijdse toeristische voordelen werden voorzien.

Hoewel het competitieve karakter van de industrie werd erkend, vooral in de gunstige positie van Thailand, bleven er onzekerheden bestaan ​​over echte steun van andere landen. Ondanks uitdagingen bleef La-iad optimistisch, in afwachting van effectieve operationele processen om hindernissen te overwinnen en tijdige resultaten te garanderen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.