Fietsendief aangehouden door barmhartige Samaritanen in Pattaya nadat hij een elektrische fiets had gestolen van een Australische man

Bang Lamung—

Op 12 februari 30 om 2 uur ontving de politie van Pattaya City een rapport dat een fietsendief werd door goede burgers opgepakt bij het provinciale immigratiebureau van Chonburi, Bang Lamung, Chonburi.

Voor de video van dit verhaal zie ons Youtube-kanaal hier.

De politie werd naar de plaats van het incident gestuurd en trof een groep lokale bewoners aan die een dakloze had gevangengenomen, publiekelijk alleen geïdentificeerd als de heer Suthiphong, 31, die naar verluidt een elektrische fiets had gestolen van de heer Terry Rasmussen, een 79-jarige Australiër.
Mevrouw Wipada Netthong, eigenaar van een motorreparatiewerkplaats aan Jomtien Road, vertelde de politie naar verluidt dat de verdachte eerder de fiets van haar zoon had gestolen. Wipada wist de fiets echter terug te krijgen terwijl de verdachte vluchtte.
Op de dag van het incident zag Wipada de verdachte op een elektrische fiets langs haar winkel rijden, waarna ze om hulp riep om de verdachte te arresteren. Lokale goede burgers waren in staat de verdachte te pakken te krijgen en hem te begeleiden naar het Chonburi Provinciale Immigratiebureau voordat hij zich meldde bij de politie van Pattaya City.

Suthiphong, de verdachte, zou tegen de politie hebben gezegd dat hij naar verluidt wilde terugkeren naar zijn geboorteplaats Samut Prakan, maar geen geld had. Vervolgens pleegde hij de misdaden door de fietsen te stelen voordat hij werd opgepakt, aldus de politie.
Aanvankelijk begeleidde de politie de verdachte naar het politiebureau van Pattaya City voor verdere juridische behandeling.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.