Explosieven gevonden verborgen in verkeerskegels op Pattaya Beach Road

Pattaya —

Een luide explosie deed op woensdagavond 31 januari de Beach Road in Pattaya opschudden en veroorzaakte paniek onder de lokale bevolking en toeristen.

Het incident vond plaats om 11 uur en gaf aanleiding tot een dringende reactie van de politie van Pattaya en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Bij aankomst troffen de autoriteiten een chaotisch tafereel aan, waarbij bewoners en toeristen geschokt waren door de ontploffing. Ooggetuigen, waaronder de 40-jarige motortaxichauffeur, de heer Suwit Srichantuek, beschreven het aangrijpende tafereel. De heer Suwit verklaarde dat hij een verkeerskegel oppakte toen er een luide explosie uitbrak, gevolgd door de aanblik van een pingpongbalachtig voorwerp dat uit de kegel viel. De explosie veroorzaakte paniek, waarbij mensen het gebied ontvluchtten.

Gelukkig zijn er bij het incident geen gewonden gevallen. Een tweede explosief, ongeveer zo groot als een handgranaat en omwikkeld met zwarte ducttape, werd echter verborgen gevonden in een andere verkeerskegel nabij de oorspronkelijke ontploffingslocatie. De EOD-eenheid heeft het gebied onmiddellijk afgezet en het apparaat afgevoerd voor verwijdering op een afgelegen locatie.

De autoriteiten proberen momenteel de verdachte te identificeren die de apparaten, gewoonlijk pingpongbommen genoemd en vaak gebruikt door rivaliserende tienerbendes, in de kegels heeft verborgen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.