Thaise Meteorologische Afdeling voorspelt koude temperaturen en mist in het noorden, onweersbuien verwacht in het zuiden

Nationaal—

Op 31 december 2023 voorspelden functionarissen van de Thaise Meteorologische Afdeling voor Thailand van 06:00 uur tot 06:00 uur op 1 januari 2024.

De 24-uurs weersvoorspelling gaf aan dat een gebied met hoge druk of koele luchtmassa de overhand zal hebben over het bovenste deel van Thailand, terwijl westelijke winden op hogere niveaus de noordelijke regio zullen bedekken. Dit weerpatroon zal koele tot koude temperaturen handhaven, terwijl de ochtendmist in de noordelijke regio aanhoudt.

In de noordelijke berggebieden zal het erg koud zijn en in sommige gebieden kan het vriezen. De laagste temperaturen zullen variëren van 4 tot 12 graden Celsius in de noordelijke regio en 11 tot 15 graden Celsius in de oostelijke noordoostelijke bergtoppen.
Mensen in de hogere gebieden van Thailand wordt geadviseerd om op hun gezondheid te letten vanwege de aanhoudende koude omstandigheden in de ochtend en om voorzichtig te zijn tijdens het reizen door mistige gebieden.

Er heerst een gematigde druk boven de centrale, oostelijke en noordoostelijke Golf van Thailand en de zuidelijke regio. Daarom kunnen in de lagere zuidelijke regio af en toe onweersbuien voorkomen. Windgolven in de Golf van Thailand en de Andaman Zee zijn van matige intensiteit, met golven die 1-2 meter bereiken in de Golf van Thailand, meer dan 2 meter in gebieden met onweersbuien, en ongeveer 1 meter in de Andaman Zee.

Zeelieden in deze gebieden moeten voorzichtig navigeren en zeilen in gebieden met onweer vermijden.
Luchtkwaliteit: De lagere noordelijke regio en de centrale regio, inclusief de Bangkok Metropolitan Region, zullen te maken krijgen met matige tot vrij hoge niveaus van opgehoopt stof/smog als gevolg van verminderde windintensiteit en slechte luchtventilatie.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.