Stijgende leguaanpopulatie bedreigt de Lopburi-landbouw, Thaise functionarissen nemen dringende maatregelen

Lopburi—

Op 16 november 2023 voerden functionarissen van het Thai National Park, functionarissen van het natuurbeschermingsbureau en relevante functionarissen een veldinspectie uit om de lokale bevolking te instrueren en de populatie leguanen in Phatthana Nikhom, Lopburi, te onderzoeken.

Volgens het rapport van functionarissen van het Nationaal Park broeden groene leguanen, een uitheemse soort, in grote aantallen in de gebieden van Phatthana Nikhom; tijdens het onderzoek werden er ongeveer 100 gevonden. Het grote aantal groene leguanen in het gebied veroorzaakt problemen voor de lokale bevolking door landbouwgewassen te verminken.

Ambtenaren van het nationale park hebben enkele leguanen gevangen voor verdere verzorging in het Wildlife Rescue Center, Nakhon Nayok.

De groene leguaan is een gecontroleerd en beschermd wild dier van de 1e classificatie volgens het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu. Als u een wilde groene leguaan vindt, bel dan 1362 voor verdere verzorging in de Wildlife Rescue Centers in heel Thailand.


Het Thaise Department of National Parks, Wildlife, and Plant Conservation heeft echter relevante afdelingen aangewezen om de populatie groene leguanen zonder eigenaar in heel Thailand te onderzoeken om ze verder te vangen.

Ambtenaren van het Nationale Park uitten hun bezorgdheid dat de buitensporige populatie leguanen onbeheersbaar zou kunnen zijn, net als de apenproblemen in Lopburi. Daarom zullen de relevante functionarissen serieuze en dringende maatregelen nemen om de bevolking onder controle te houden voordat het te laat is.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.