Thailand triomfeert in de finale van het Aziatische damesvolleybalkampioenschap tegen China

nationaal —

Thailand gisteren behaalden hun eerste Aziatische seniorenvolleybalkampioenschap voor dames sinds 2013 en versloegen China in een intense wedstrijd van vijf sets in Nakhon Ratchasima. De Korat Chatchai Hall zat vol met 5,000 enthousiaste fans.

De eindstand was 25-21, 25-27, 25-19, 20-25, 16-14.

De topscorer voor Thailand was Chatchu-On Moksri met een indrukwekkende 23 punten, waaronder 21 aanvallen, één blok en één aas. Ajcharaporn Kongyot en Thatdao Nuekjang voegden respectievelijk 22 en 16 punten toe. De Chinese Wu Mingjie droeg 22 punten bij.

De Thaise ploeg kwam onder aanvoering van de meedogenloze aanvallen van Ajcharaporn aanvankelijk op voorsprong met 8-6. Ondanks de sterke comeback van China stelde een krachtige piek van Chatchu-On de eerste set veilig.

Met een 1-0 voorsprong speelde Thailand met meer vertrouwen de tweede set in. Ondanks de indrukwekkende comeback van China hebben de strategische aanpassingen en het vastberaden optreden van Thailand het land geholpen de controle terug te krijgen.

In de beslissende set vochten beide teams hevig. De vastberadenheid van Thailand maakte uiteindelijk het verschil en behaalde een 16-14 overwinning.

Thailand stond op de 14e plaats wereldwijd en bereikte de finale door vijfvoudig kampioen Japan met 3-2 te verslaan in de halve finales. China, met 13 Aziatische kampioenstitels, behaalde zijn eerste laatste optreden sinds 2015.

Thailand's eerdere overwinningen in het Aziatische kampioenschap waren in 2009 tegen China en in 2013 met een overwinning op Japan, beide in Nakhon Ratchasima.