Thaise royalisten verzamelen zich bij Amerikaanse ambassade, petitie VS om te stoppen met ingrijpen in de Thaise politiek

FOTO: Kapook

nationaal —

Een groep Thaise royalisten verzamelde zich gisteren, 24 mei, voor de Amerikaanse ambassade, om er bij de Verenigde Staten op aan te dringen zich niet meer te bemoeien met de Thaise politiek en het ondermijnen van het instituut van de monarchie in het land, aldus hen.

Het protest volgde op berichten van Thaise conservatieve nieuwsuitzendingen, die voortdurend beweerden dat de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) had ingegrepen bij de Thaise verkiezingen op 14 mei om de installatie van de Move Forward Party te verzekeren.-de partij die de verkiezingen heeft gewonnen-bij de overheid.

Als bewijs van vermeende inmenging brachten de demonstranten de "oproep" van de Amerikaanse ambassadeur Robert Godec naar de Thaise regering om de verkiezingsuitslag onmiddellijk vrij te geven, die hij de dag na de verkiezingen schreef.

De Amerikaanse ambassadeur schreef: “Gisteren hebben tientallen miljoenen mensen in het hele Koninkrijk Thailand deelgenomen aan de stemming – als verkiezingswaarnemers, opiniepeilers, leden van de media, kandidaten en vooral kiezers. Als langdurige vriend en bondgenoot van Thailand kijken de Verenigde Staten uit naar de eindresultaten.”

Als reactie op de petitie heeft Godec gisteren persoonlijk een ontmoeting gehad met de demonstranten om hun klacht te accepteren. Vervolgens schreef hij op Twitter: "Ik bedankte hen (de demonstranten) voor hun komst en herhaalde dat de VS de instelling van de Thaise monarchie en de grote achting die Thais hebben voor de koninklijke familie respecteert."

Hij vervolgde: “Ik benadrukte dat de VS geen voorkeursuitkomst hadden bij de verkiezingen en geen partij of kandidaat steunen. We kijken uit naar de samenwerking met de regering die voortkomt uit het democratische proces van Thailand. Alleen het Thaise volk zou moeten kiezen wie hen regeert.”


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.