Som Tam en Phla Kung uit Thailand in de top 10 van beste salades ter wereld TasteAtlas

PERSBERICHT:

TasteAtlas, een website die zichzelf omschrijft als een encyclopedie van smaken, een wereldatlas van traditionele gerechten, lokale ingrediënten en authentieke restaurants, heeft zijn ranglijst van de 10 best beoordeelde salades ter wereld vrijgegeven (https://www.tasteatlas.com/ best beoordeelde salades ter wereld).

Volgens de resultaten is Thailand's Som Tam, of groene papajasalade, gerangschikt als de zesde beste salade ter wereld, terwijl hete en zure garnalen, of Phla Kung, op nummer 9 stonden, beoordeeld door de TasteAtlas. lezers.

Nr. 1 op de lijst gaat naar het Griekse Dakos, gevolgd door Shopska-salade uit Bulgarije en Mechouia-salade uit Tunesië.

Som Tam is een groene papajasalade die meestal wordt geassocieerd met het noordoostelijke deel van Thailand, hoewel vaak wordt gesuggereerd dat deze voor het eerst in Laos verscheen. Afgezien van dunne reepjes groene papaja, bevat deze salade meestal geroosterde pinda's, sperziebonen, tomaten en een pittige saus die meestal wordt gemaakt met knoflook, chilipepers, vissaus, gedroogde garnalen, palmsuiker en limoen- of tamarindesap.

De variëteiten zijn er in overvloed en kunnen verschillende toevoegingen bevatten. De saus kan ook in veel andere combinaties voorkomen en kan aanzienlijk variëren in zoetheid en kruidigheid. Talrijke restaurants en straatkraampjes stellen de klanten in staat om de variëteit te kiezen die ze verkiezen en de ingrediënten aan hun voorkeur aan te passen.

Wat Phla Kung betreft, deze hete en zure garnalensalade bestaat uit geblancheerde garnalen in combinatie met gehakte citroengrasstengels, sjalotten, kaffirlimoenblaadjes, koriander en muntblaadjes, allemaal bedekt met een chili-limoendressing. De pittige garnalensalade wordt meestal op verse slablaadjes gelegd en vervolgens gegarneerd met verse munttakjes.

Er zijn veel variaties op dit gerecht, waarvan sommige vragen om andere soorten zeevruchten of vis in plaats van garnalen, of zelfs een mix van verschillende soorten zeevruchten voor een interessantere salade.

BRON: PRD 

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2023!

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.