Thaise chauffeurs aangespoord om achterstallige verkeersboetes vóór april te betalen, anders krijgen ze meerdere boetes

nationaal —

De Thaise autoriteiten hebben Thaise automobilisten opgeroepen om hun verkeersboetes voor 1 april te betalen. Degenen die 30 dagen achterstallig blijven met betalen, krijgen een boete van 2,000 baht en hun rijscores worden verlaagd.

Vandaag, 27 maart, waarschuwde de woordvoerder van het kabinet van de premier, Ratchada Thanadirek, chauffeurs met achterstallige boetes dat het kantoor van het ministerie van Landvervoer vanaf 1 april geen jaarlijkse belastingsticker zal uitgeven aan degenen die hun verkeersboetes niet hebben betaald bij het verlengen van hun voertuigregistratie.

In plaats daarvan krijgen chauffeurs met achterstallige boetes een tijdelijke vignet, die 30 dagen geldig is, en moeten ze hun boete binnen 30 dagen na ontvangst van het attest betalen om het daadwerkelijke vignet te ontvangen.

Ratchada zei dat de Royal Thai Police en het Department of Land Transport gezamenlijk twee disciplinaire maatregelen afdwingen om de verkeersveiligheid in Thailand zo effectief mogelijk te maken. De eerste maatregel is een rijpuntensysteem, waarbij automobilisten hun rijscore zien dalen bij het overtreden van verkeersregels, en de tweede maatregel is het opschorten van de afgifte van een vignet voor voertuigen met achterstallige bekeuringen.

Mensen met onbetaalde boetes kunnen voor meer gemak hun boete samen met de jaarlijkse motorrijtuigenbelasting betalen, aldus de woordvoerder.

Aan de andere kant zullen mensen die weigeren de boete te betalen nadat hun tijdelijke belastingsticker ongeldig is geworden, worden onderworpen aan een boete van 2,000 baht en verliezen ze 1 punt van hun totaal van 12 punten. Als bestuurders binnen een jaar al hun punten verliezen, wordt hun rijbewijs voor 90 dagen geschorst.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.