Vermeende Nigeriaanse romantische oplichter opgepakt in Pattaya

Pattaya —

De politie van Pattaya heeft een vermeende Nigeriaanse romantische oplichter in Pattaya opgepakt. Volgens de politie heeft de verdachte verschillende Thaise vrouwen opgelicht voor een bedrag van 300,000 baht.

De Nigeriaanse man, alleen geïdentificeerd als Ndubuisi, 34, werd gearresteerd toen hij zijn dorp in Pattaya verliet. De politie zei dat de man gezocht werd voor verschillende aanklachten, waaronder 1) oplichting van mensen door zich voor te doen als iemand anders, 2) het invoeren van valse informatie in een computersysteem, 3) deel uitmaken van een criminele bende, en 4) het witwassen van geld.

Ndubuisi vermomde zich als iemand anders op Facebook en verleidde Thaise vrouwen om van hem te houden, aldus de politie. Hij loog tegen de slachtoffers dat hij dure artikelen als verlovingsgeschenken naar de slachtoffers zou sturen en liet vervolgens zijn Thaise medeplichtige, die zich voordeed als douanebeambte, contact opnemen met de slachtoffers en zei dat ze belasting moesten betalen om hun geschenken te ontvangen.

Nadat de slachtoffers het geld hadden overgemaakt, nam de verdachte het mee en verdween. Hij beloofde de vrouwen die hij oplichtte ook dat hij naar Thailand zou verhuizen om met hen te trouwen, maar volgens de politie heeft hij dat nooit gedaan.

Veel Thaise vrouwen zouden het slachtoffer zijn geworden en aangifte hebben gedaan bij de politie. De onderzoekers gingen op zoek naar Ndubuisi en kwamen er uiteindelijk achter dat hij naar Pattaya was gevlucht. Wetshandhavers van verschillende eenheden werkten samen om de man te arresteren nadat ze zijn locatie hadden bevestigd. De agenten brachten hem vervolgens naar het politiebureau van Bang Sao Thong in de provincie Samut Prakan, waar zijn arrestatiebevel werd uitgevaardigd.

De Nigeriaanse man veroorzaakte een schade van meer dan 300,000 baht, aldus de politie. De autoriteiten breiden hun onderzoek uit om zijn handlanger te arresteren die zich vermomde als douanebeambte.

Ndubuisi zegt ondertussen dat hij onschuldig is aan alle beschuldigingen en plannen heeft om ze te bestrijden. Hij stelt dat de vermeende overboekingen van zijn bankrekening naar een rekening die door een "muilezel" werd gebruikt om mensen op te lichten nooit hebben plaatsgevonden en kan dit bewijzen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.