Zeldzame gouden koningscobra gevangen en vrijgelaten in Chonburi

Chonburi —

Gisteren, 12 maart, werd een enorme koningscobra gevangen rond een woonwijk in Chonburi. Het beest schokte de bewoners niet alleen door zijn enorme omvang, maar ook door zijn zeldzame gouden kleur.

Een team van lokale slangenbehandelaars werd op de hoogte gebracht van de mogelijk gevaarlijke slang die werd gezien bij een huis in het Khlong Kiew-subdistrict, Ban Bueng-district, Chonburi. Toen ze bij het huis aankwamen, werden ze begroet door de ongelukkige huiseigenaar, die bevend van angst met zijn vinger naar het reptiel wees.

Het beest verstopte zich voor de zon onder een hoop oude golfplaten. 10 slangenexperts moesten de stapel omsingelen en langzaam de ijzeren platen verwijderen om de gouden slang te vinden die al gewaarschuwd was voor hun aanwezigheid en opgerold in een opvallende positie.

De slangenhanders gebruikten echter slim licht van een zaklamp om de slang af te leiden en hielden hem vervolgens vast met een touw om zijn kop. Toen ze het maten, waren ze verbijsterd toen ze ontdekten dat het beest meer dan 4.34 meter lang was en 18 kilogram woog.

De gouden kleur van het gigantische dier was zeer zeldzaam, volgens het team van slangenbehandelaars. Het werd zorgvuldig in een zak gestopt en voor verder onderzoek naar een nabijgelegen opvangcentrum vervoerd voordat het uiteindelijk weer in een bos in de buurt zou worden vrijgelaten.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op Verkoop@ThePattayanews.com

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.