Thaise minister van Volksgezondheid bundelt krachten met VK om genomische testen te ontwikkelen om kanker beter te diagnosticeren

FOTO: Khaosod

nationaal —

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft als vertegenwoordiger van Thailand een memorandum van overeenstemming ondertekend met de onderminister van Volksgezondheid en Sociale Zorg van het Verenigd Koninkrijk om genomische tests te ontwikkelen om ziekten nauwkeuriger te diagnosticeren.

De ondertekening vond gisteren, 19 januari, plaats in Londen, VK, zei plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisulee Traisoranakul.

Anutin ondertekende een MOU met Lord Nick Markham CBE om een ​​partnerschap op te bouwen tussen het Health Systems Research Institute in Thailand en het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland om betere diagnostische tests te onderzoeken die nauwkeuriger en specifiek voor kankers en infectieziekten, met behulp van genomics-technologieën.

Genomische tests kunnen helpen bij de diagnose van moeilijke ziekten zoals kanker. Genomics is de studie van de volledige genetische samenstelling van een organisme, inclusief al zijn DNA-sequenties. Door het genoom van een individu te analyseren, kunnen wetenschappers genetische variaties identificeren die kunnen worden geassocieerd met een bepaalde ziekte, wat leidt tot een nauwkeurige diagnose.

Door deze samenwerking zullen Thailand en het VK gegevens, kennis, technologieën en experts uitwisselen om een ​​nieuwe genetische test te ontwikkelen die Thailand zou kunnen helpen zijn doel te bereiken om een ​​van 's werelds medische hubs te worden, zei Traisulee.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.