Reader Talkback Thailand Resultaten: Moet het roken van cannabis worden toegestaan ​​in cannabiswinkels met vergunning in Pattaya?

FOTO: Heldere TV

Het volgende is onze exclusieve wekelijkse functie waarin we onze lezers een actuele nieuwsvraag stellen en u vervolgens een week geven om deze op onze verschillende kanalen te beantwoorden, waarbij we een breed scala aan antwoorden en meningen samenstellen om aan u, onze gewaardeerde lezers, te presenteren. Hier zijn de resultaten van onze laatste vraag...

Onlangs we hebben je het volgende gevraagd:

Moet het roken van cannabis worden toegestaan ​​in cannabiswinkels met vergunning in Pattaya?

Enige context rond deze vraag:

Recente richtlijnen van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid hebben het roken van cannabis nu in wezen verboden in alle bedrijven, inclusief cannabiswinkels en cafés. Terwijl sommige winkels momenteel creatief zijn en aparte rookruimtes hebben ingericht die technisch gezien niet in de zaal staan, wat een grijs gebied is maar technisch gezien momenteel legaal, hebben andere locaties die de ruimte niet hebben, geprotesteerd tegen de nieuwe regels.

Volgens bedrijfseigenaren moedigt het verbieden van roken in winkels klanten, vooral toeristen, alleen maar aan om in het openbaar te roken op stranden, in parken, in hotels die andere klanten kunnen storen, en meer. Ze beweren dat als roken is toegestaan ​​in cannabiswinkels met een vergunning die de klant-ID's streng controleren en zich alleen richten op cannabis en niet op andere producten, klanten in andere gebieden niet zullen roken, wat degenen die niet roken lastig valt.

Cannabis is een hot-button issue in Thailand sinds het in juni werd gedecriminaliseerd, waarbij sommige politici de plant zelfs weer helemaal wilden verbieden. Thailand verbood roken in winkels om recreatief roken te verminderen, volgens het Thaise ministerie van Volksgezondheid, maar velen beweren dat deze stap averechts zal werken als mensen op zoek gaan naar andere plekken om te roken.

TPN merkt op dat roken in winkels is toegestaan ​​als het onder de jurisdictie en het gezag van een bevoegde arts, arts of traditionele arts valt.

Dit is wat u, onze lezers, te zeggen had toen onze redacteuren enkele van de meest uiteenlopende reacties selecteerden om verschillende standpunten te benadrukken. duidelijk, metOmdat we hier niet ieders mening kunnen plaatsen, hebben we een aantal van de meest uiteenlopende meningen gekozen. Onderstaande meningen en uitspraken zijn van de lezer en komen mogelijk niet overeen met die van TPN media. Er zijn alleen kleine wijzigingen aangebracht voor spelling en grammatica:

-=-=-==-=-=-

LePub Pattaya: Je weet dat mijn antwoord nee zal zijn. Maar ik zal uitleggen waarom. Thailand wordt omringd door zoveel landen die cannabis verbieden. Veel toeristen uit deze landen zullen niet meer komen als er openlijk gerookt wordt, ook niet in een winkel. De geur komt elke keer de straat op.

-=-=-=-=–=-=

Gav-Het is niet cool. Zone it off zoals in Nederland. We weten wat de regels zeggen, maar we weten ook hoe "implementatie" hier werkt. Het is gratis voor iedereen en is in het gezicht van degenen die het liever negeren

-=-=-=-=-=-=

Demigur-Het maakt niet zoveel uit, zolang het maar absoluut verboden is in bars, restaurants en zelfs bij voorkeur in het openbaar. Ik haat de geur en ik wil er niets van.

-=-=-=-=-=-=-=

Marco-Waarom niet... Ik rook niet, maar het kan me niet schelen

-=-=-=-=-=-=-=

Arnold G-Ja, en ze zouden gedwongen moeten worden om het daar te roken en niet in het openbaar.

-=-=-=-=-=-

Zelda P-Natuurlijk zou het toegestaan ​​moeten zijn – ze staan ​​tenslotte ook overal bier en wijn en sterke drank toe, en alcohol is een veel gevaarlijkere drug dan ganja.

-=-=-=-=—

David M-Eerlijk gezegd denk ik dat het goed is. Maar ik denk dat precies het tegenovergestelde zal gebeuren als het wordt toegestaan. Mensen zullen denken dat ze het overal kunnen roken.

Het zou om medische redenen moeten zijn, niet recreatief.
-=-=-=-=-=-
RC Roche-Ik heb nog geen rookverbod gezien in een wietwinkel
-=-=-=-=-=-=-
Mark B-Ja, Thailand zou de wet moeten veranderen en veel mensen hebben geïnvesteerd, dus laat de wet met rust
-=-=-=-=-=-=
Dmitry M-ja, ze zouden roken in wietwinkels moeten toestaan, maar niet buiten op straat. De geur bezorgt me enorme hoofdpijn
-=-=-=-=-=-=-
Max B-Niet voor mij, maar ik zou er niet tegen zijn.
-=-=-=-=-=-=-=
Steven W-Ja. Mensen gaan toch roken. Laat ze het net zo goed legaal doen, zonder vervolging!
-=-=-=-=-=-=-
Glenn S-Zeker waarom niet! Ik heb nog nooit iemand tekeer zien gaan na het roken van een beetje drugs.
-=-=-=-=-=-=-
Paul-

Als je geen specifieke plaatsen voorziet waar mensen legaal cannabis kunnen consumeren, zullen ze ervoor kiezen om het overal te gebruiken. En wat is een logischere plek om cannabis te consumeren dan op dezelfde plek met vergunning waar je het gaat kopen?
Tijd om af te zien van dit dwaze idee dat bij cannabisgebruik hoogopgeleide doktoren in witte laboratoriumjassen betrokken moeten zijn die bedachtzaam gecontroleerde doseringen uitdelen in een klinische setting, terwijl ze de effecten nauwlettend in de gaten houden, met waakzame zwaarbewapende politie nooit te ver weg.
Cannabis is een natuurlijk volksgeneesmiddel dat niet verslavend en veilig is om te consumeren. Het lokt geen asociaal of gewelddadig gedrag uit. Het heeft evenmin strikte administratie en regulering nodig als Paracetamol, dat waarschijnlijk de gezondheid van veel meer mensen heeft geschaad dan cannabis ooit zal doen.
De Thaise minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul had het de eerste keer eigenlijk precies goed. Alles sinds 9 juni is niets meer geweest dan mensen die cannabis proberen te gebruiken om hun eigen politieke doelen en agenda te bevorderen.
Ofwel een doktersrecept eisen om alleen onder streng toezicht en op een zeer beperkt aantal plaatsen alcohol te consumeren, of regels opstellen zodat Cannabis legaal niet meer of minder gemakkelijk kan worden geconsumeerd dan alcohol.
-=-=-=-=-=-=-
Ronnie M-

Zorg ervoor dat er in elke stad een paar plaatsen met vergunning zijn waar mensen kunnen afhalen en niet roken in het openbaar.
Al meer cannabiswinkels dan 7/11.

-=-=–=-=-=-=-

Geen kans gehad om te bellen? Vertel het ons op onze sociale-mediakanalen, in de reacties hieronder, of als je liever hebt dat je reactie privé is, mail ons dan op Pattayanewseditor@gmail.com. Een veilige week gewenst en tot snel!

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/