De loco-burgemeester van Pattaya inspecteert de slaapplek van daklozen onder de snelweg

Pattaya —

 Naar aanleiding van klachten van omwonenden in Pattaya inspecteerde de loco-burgemeester dinsdag 7 december een daklozenkamp langs snelweg Route 6.

Dhr. Wuttisak Rueimkitkan, plaatsvervangend burgemeester van Pattaya, en ambtenaren van het daklozencentrum Chonburi namen deel aan de inspectie van het ongeautoriseerde daklozenkamp rond 10 uur nadat veel bewoners in de buurt van snelweg Route 7 hadden geklaagd over het groeiende aantal daklozen die onder de weg schuilden.

Na rondgekeken te hebben, vertelde Wuttisak aan The Pattaya News dat hij 3-4 geïmproviseerde tenten had gevonden en een gezin bestaande uit een vader en zijn twee dochters van 4 en 14 jaar oud. Het dakloze gezin zat opeengepakt in één tent, wat Wuttisak zorgen baarde, dus hij zei dat hij zou proberen contact op te nemen met de moeder om de dochters op te halen.

Wat betreft de andere individuen, ze zouden worden overgebracht naar het Chonburi Homeless Protection Centre, zei Wuttisak, eraan toevoegend dat de stad niet veel aan hen kon doen omdat het de Thaise mensenrechtenwetten zou kunnen schenden.

De dakloze bevolking van Pattaya is met een grote marge gegroeid tijdens de COVID-19-pandemie, toen duizenden bedrijven werden gesloten, waardoor mensen gedwongen werden hun baan op te zeggen en dakloos werden.

De loco-burgemeester verklaarde dat de stad probeerde deze daklozen professionele vaardigheden bij te brengen zodat ze een fatsoenlijk inkomen konden verdienen, maar dat ze er altijd voor kozen om weer op straat te gaan leven. Nu overwegen de stad Pattaya, de politie en het Bureau voor Sociale Zaken een nieuwe aanpak om dakloosheid op te lossen, die volgens de loco-burgemeester grotendeels het gevolg is van een groter probleem, zoals armoede.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Pattayanewseditor@gmail.com

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.