Britse toerist gearresteerd wegens langer verblijf in Sisaket, zegt dat hij zoveel van Thailand houdt dat hij niet weg wil

FOTO: Matichon

nationaal —

  Een Britse toerist werd gearresteerd in Sisaket nadat hij twee maanden te lang op zijn visum was gebleven. De toerist bekende zijn genegenheid voor Thailand tegenover immigratieambtenaren en zei dat hij zoveel van het land hield dat hij niet meer weg wilde.

De 30-jarige Britse man, de heer Michael Mclaughlin, werd aangehouden door de provinciale immigratiepolitie van Sisaket terwijl hij op een weg liep in het subdistrict Nong Phai van het district Mueang op dinsdag 6 december. De immigratieambtenaren vertelden lokale media dat ze Mclaughlin via hun database hadden gevolgd en ontdekten dat zijn visum sinds 21 september 2022 was verlopen.

De Britse toerist werd naar het immigratiekantoor van Sisaket gebracht. Tijdens zijn ondervraging gaf Mclaughlin toe dat hij wist dat hij vorig jaar september Thailand had moeten verlaten, maar hij hield zoveel van het land dat hij dat niet wilde.

Ondanks zijn genegenheid voor Thailand moesten de immigratieambtenaren van Sisaket de man aanklagen voor het overschrijden van zijn visum voor 75 dagen. De agenten brachten hem vervolgens over naar het politiebureau van Sisaket Mueang om juridische stappen te ondernemen. Volgens de Immigration Act kan de man een boete krijgen van 500 tot 20,000 baht en vijf jaar lang geen toegang krijgen tot Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.