De nationale campagne voor overschrijding van de toegestane verblijfsduur gaat door in Thailand, terwijl een Amerikaanse man in Phuket is gearresteerd voor 8 dagen overschrijding van de toegestane verblijfsduur

Phuket-

  Een 63-jarige Amerikaanse man is in Phuket gearresteerd wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur van acht dagen. Naar verluidt verliet hij zijn kamer niet en at hij alleen eiwitcapsules terwijl hij zich verstopte voor de Thaise immigratie.

Het immigratiebureau van Phang Nga vertelde de Phuket Express vandaag, 6 december 2022, dat ze de heer Roderick Eugene Williams, 63, een Amerikaans staatsburger, het afgelopen weekend hebben gearresteerd in een huurkamer in Rawai.

De arrestatie in Phuket kwam nadat agenten ontdekten dat dhr. Williams, die zijn visum voor acht dagen had overschreden, zijn verblijfplaats had geregistreerd in een huis in het subdistrict Thung Maprao, district Tai Mueang in Phang Nga.

Agenten gingen naar het huis, maar troffen hem niet aan. Ze zetten hun onderzoek voort en vonden hem na een tip van een bezorgde burger, waarin stond dat meneer Williams in Rawai, Phuket was. De immigratieambtenaren van Phang Nga volgden hem naar Phuket voordat ze hem arresteerden.

De heer Williams vertelde de politie dat hij wist dat hij te lang was gebleven, dus verliet hij zijn huurkamer niet en at hij alleen eiwitcapsules. Als hij iets nodig had, belde hij zijn vrienden. De heer Williams zei niet waarom hij te lang bleef of waarom hij vluchtte en onderdook in plaats van de kwestie met de immigratiedienst op te lossen.

De heer Williams werd naar het politiebureau van Chalong in Phuket gebracht om te worden geconfronteerd met aanklachten wegens te lang blijven en uiteindelijk te worden uitgezet en op een zwarte lijst te worden geplaatst.

Ondertussen nog een De 63-jarige Amerikaanse man werd in het Tai Mueang-district gearresteerd voor 745 dagen overschrijding van zijn visum. Twee jaar lang kwam hij zijn huis niet uit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/