Reader Talkback Thailand: Moet het roken van cannabis worden toegestaan ​​in cannabiswinkels met vergunning in Pattaya?

FOTO: Thansettakij

Thailand-

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we onze lezers een actuele nieuwsvraag stellen en hun inzicht en mening krijgen. Een week later delen we hun feedback en kiezen we een verscheidenheid aan uiteenlopende en interessante reacties.

Deze week willen we vragen: 

Moet het roken van cannabis worden toegestaan ​​in cannabiswinkels met vergunning in Pattaya?

Enige context rond deze vraag:

Recente richtlijnen van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid hebben het roken van cannabis nu in wezen verboden in alle bedrijven, inclusief cannabiswinkels en cafés. Terwijl sommige winkels momenteel creatief zijn en aparte rookruimtes hebben ingericht die technisch gezien niet in de zaal staan, wat een grijs gebied is maar technisch gezien momenteel legaal, hebben andere locaties die de ruimte niet hebben, geprotesteerd tegen de nieuwe regels.

Volgens bedrijfseigenaren moedigt het verbieden van roken in winkels klanten, vooral toeristen, alleen maar aan om in het openbaar te roken op stranden, in parken, in hotels die andere klanten kunnen storen, en meer. Ze beweren dat als roken is toegestaan ​​in cannabiswinkels met een vergunning die de klant-ID's streng controleren en zich alleen richten op cannabis en niet op andere producten, klanten in andere gebieden niet zullen roken, wat degenen die niet roken lastig valt.

Cannabis is een hot-button issue in Thailand sinds het in juni werd gedecriminaliseerd, waarbij sommige politici de plant zelfs weer helemaal wilden verbieden. Thailand verbood roken in winkels om recreatief roken te verminderen, volgens het Thaise ministerie van Volksgezondheid, maar velen beweren dat deze stap averechts zal werken als mensen op zoek gaan naar andere plekken om te roken.

TPN merkt op dat roken in winkels is toegestaan ​​als het onder de jurisdictie en het gezag van een bevoegde arts, arts of traditionele arts valt.

Wat denk je?

We horen graag van u! Vertel het ons op onze sociale-mediakanalen, in de reacties hieronder, of als je liever hebt dat je reactie privé is, mail ons dan op Pattayanewseditor@gmail.com. Zoals altijd zullen we begin volgende week de resultaten publiceren en verschillende reacties selecteren!

Referentieartikelen:

De politie van Pattaya en het ministerie van Volksgezondheid inspecteren cannabiswinkels en waarschuwen voor de huidige regels

Cannabiswetgeschillen in Thailand gaan door, terwijl pro- en oppositiegroepen debatteren over "Smoking Rooms" en andere kwesties

Nieuwe regelgeving controleert cannabisbloemen in Thailand

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/