25 ton vlees gedrenkt in formaline in beslag genomen bij illegale vleesverwerkingsfabriek Chonburi

FOTO: เรื่องเล่าเช้านี้

Sri Racha, Chonburi —

Ambtenaren van de Thai Livestock Development Department hebben gisteren, 25 december, 3 ton slachtafval van varkens en koeien en ander in formaline gedrenkt vlees in beslag genomen van een illegale vleesverwerkingsfabriek in het Sri Racha-district.

Het vlees, met een potentiële waarde van ongeveer vijf miljoen baht, werd ontdekt in gekoelde containers en koeltanks, aldus Somchuan Ratanamungklanon, de directeur-generaal van de afdeling. De in beslag genomen producten waren bestemd voor meer dan 60 bar-b-que winkels rond Chonburi.

Somchuan voegde eraan toe dat hij besloot de fabriek binnen te vallen nadat omwonenden bij hem hadden geklaagd over een vieze geur die uit de faciliteit kwam, terwijl sommigen bang waren dat de plaats ziekte zou kunnen verspreiden naar de gemeenschap.

FOTO: เรื่องเล่าเช้านี้

Ambtenaren vonden ook 2,300 kwitanties, waarop de namen van klanten en de hoeveelheden van de aan hen geleverde vleesproducten stonden vermeld. De directeur-generaal zei dat monsters van de vleesproducten in het laboratorium zouden worden geanalyseerd om te bepalen of ze gevaarlijke stoffen of ziekten bevatten. De rest van de producten zou in beslag worden genomen.

Somchuan zei tegen de eigenaar van de fabriek dat hij de exploitatievergunning binnen 15 dagen aan veehouders moest overleggen, anders zou het in beslag genomen vlees worden begraven of verbrand.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.