De Thaise minister van Volksgezondheid zegt dat hij "in de val gelokt" was nadat kinderen wiet hadden gezien op het strand van Pattaya

Pattaya —

  De Thaise minister van Volksgezondheid en de belangrijkste voorstander van de decriminalisering van marihuana, Anutin Charnvirakul, zei dat hij in de val was gelokt nadat een foto van 9- tot 10-jarige kinderen die cannabis roken op Pattaya Beach viraal ging op Thaise sociale media.

De foto van een groep jonge kinderen die cannabis roken uit een bamboe-waterpijp haalde vandaag, 2 december, de krantenkoppen nadat deze op Facebook was geplaatst door een bezorgde burger, de 35-jarige Krittiwat Matrong, die langs de groep op Pattaya Beach liep.

De kinderen waren volgens Krittiwat 9 en 10 jaar oud, ze waren dakloos en hadden geen ouders. Een onbekende 25-jarige man was bij hen, hakte cannabis en gaf het aan de kinderen om gemakkelijk te roken uit een bamboe bong, zei Krittiwat.

Op zijn Facebook schreef Krittiwat: “Kijk eens hoe ver we zijn gekomen, 9 en 10 jaar oude kinderen roken tegenwoordig cannabis. Wat gebeurt er met onze samenleving? Wat doen de autoriteiten?…”

Netizens maken zich zorgen over het welzijn van de kinderen, omdat het roken van cannabis op zo'n jonge leeftijd schadelijk kan zijn. Het incident leidde ook tot oproepen tot hercriminalisering van cannabis door politici van de oppositie.

Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid, die op bezoek was in de provincie Phrae, antwoordde dat degene die cannabis aan de kinderen had verstrekt, de regels over het niet verkopen aan personen onder de twintig had overtreden en moest worden gearresteerd. De regelgeving bepaalde duidelijk dat cannabis verboden was voor kinderen.

Anutin twijfelde echter over het incident en zei dat het om onbekende redenen zou kunnen zijn opgezet om hem te ondermijnen. De minister benadrukte dat cannabis in de eerste plaats nooit bedoeld was voor recreatieve doeleinden.

Ondertussen vond de politie van Pattaya volgens de laatste update de kinderen die op 2 december rond het middaguur op het strand sliepen en bracht ze naar het Banglamung-ziekenhuis. De politie onthulde dat de kinderen wegliepen van het centrum voor dakloze kinderen.

De twee kinderen zouden weer naar het centrum worden overgebracht, maar deze keer zouden relevante ambtenaren hen nauwlettend in de gaten houden. Natthamon Kijdamrongkul, hoofd van het Chonburi-kindercentrum, zei dat de kinderen vanwege hun gedrag uit het centrum zijn ontsnapt. Ze probeerde te vragen waar ze de cannabis vandaan hadden, maar ze weigerden het te vertellen.

De kinderen hadden ook een hond, die hun beste vriend leek te zijn, merkt TPN op. De hond mocht mee.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.