Bangkok staat op de 6e plaats van 50 steden wereldwijd in Expat City Ranking 2022, Vriendelijke sfeer een hoogtepunt

Bangkok-

Bangkok staat op de 6e plaats van de 50 steden in de Expat City Ranking 2022 en presteert het beste op het gebied van persoonlijke financiën en het slechtst op het gebied van werken in het buitenland en levenskwaliteit.  

– In 2022 zijn Valencia (1e), Dubai, Mexico-Stad, Lissabon, Madrid, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi en Singapore (10e) de top 10 steden voor expats om in te wonen.  

– Aan de andere kant beschouwen ex-pats Johannesburg (50e), Frankfurt, Parijs, Istanbul, Hong Kong, Hamburg, Milaan, Vancouver, Tokio en Rome (41e) als de slechtste steden ter wereld om in te wonen.  

München, 29 november 2022 — Bangkok staat op plaats 6 van de 50 in de Expat City Ranking 2022 door  InterNations, 's werelds grootste expatgemeenschap met meer dan 4.5 miljoen leden. De stad blinkt uit als het gaat om zowel persoonlijke financiën als het gemak van vestiging, en behoort tot de top 5 in beide indices. Hoewel de resultaten enigszins gemengd zijn in de Expat Essentials Index (22e) — ex-pats vinden het gemakkelijk om huisvesting te vinden, maar zijn niet tevreden met de digitalisering en lokale bureaucratie — presteert Bangkok het slechtst voor zowel de kwaliteit van leven als werken in het buitenland.  

 De Expat Stad Ranking is gebaseerd op de jaarlijkse Expat Insider-enquête van InterNations. Het is een van de meest uitgebreide onderzoeken over wonen en werken in het buitenland, met 11,970 respondenten in 2022. In totaal 50 steden over de hele wereld komen dit jaar aan bod en bieden diepgaande informatie over vijf gebieden van het leven van expats: Kwaliteit van leven , gemak van settelen, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en de nieuwe Expat Essentials Index, die het digitale leven, administratieve onderwerpen, huisvesting en taal omvat.  

Expats genieten van het leven zonder financiële zorgen  

Bangkok staat op de 6e plaats van 50 steden in de Expat City Ranking 2022 en op de 2e plaats wereldwijd in de Personal Finance Index. Expats zijn niet alleen blij met de algemene kosten van levensonderhoud (69% vs. 45% wereldwijd), ook de betaalbaarheid is een hoogtepunt in de Expat Essentials Index (22e). Huisvesting is zowel betaalbaar (70% tevreden vs. 39% wereldwijd) als gemakkelijk te vinden (85% vs. 54% wereldwijd), met Bangkok op de eerste plaats in de subcategorie Huisvesting. Aan de andere kant rangschikken expats de stad op de 42e plaats in zowel de subcategorieën Digital Life als de Admin Topics. Zo zijn bijvoorbeeld meer dan twee op de vijf (42%) ontevreden over de online beschikbaarheid van overheidsdiensten (versus 21% wereldwijd). "Het is allemaal papierwerk, voor alles", vertelt een Chileense ex-pat. Bangkok staat voor deze factor op de 49e plaats, alleen voor Rome (50e).  

Een moeilijk beroepsleven, maar gemakkelijk te wennen  

De Working Abroad Index (39e) is een ander dieptepunt, waar Bangkok bij de onderste 10 belandt in de subcategorieën Salaris & Werkzekerheid (41e), Carrièrevooruitzichten (41e) en Werkcultuur & Tevredenheid (46e). Meer dan een op de drie expats (35%) is niet tevreden met de lokale arbeidsmarkt (versus 27% wereldwijd), en 46% vindt dat de lokale bedrijfscultuur geen platte hiërarchieën of onafhankelijk werk bevordert (versus 28% wereldwijd) . Gelukkig lijken respondenten het in hun privéleven makkelijker te hebben. Ze omschrijven de lokale bewoners als over het algemeen vriendelijk (88% vs. 66% wereldwijd) en zijn tevreden met hun sociale leven (73% vs. 56% wereldwijd). Op de vraag wat hij het leukst vindt aan het leven in Bangkok, noemt een Britse expat de "Thaise cultuur, vriendelijkheid en levenshouding". Het mag dan ook geen verrassing zijn dat 78% zich thuis voelt in Bangkok (versus 62% wereldwijd) en dat de stad op de 4e plaats staat in de Ease of Settling In Index.  

Veiligheids- en milieukwesties zorgen voor expats  

Ten slotte staat Bangkok op de 39e plaats in de Quality of Life Index, een van de slechtste bestemmingen ter wereld voor veiligheid en beveiliging (45e) en milieu en klimaat (48e). Expats zijn ontevreden over de luchtkwaliteit (67% vs. 19% wereldwijd), evenals over de stedelijke omgeving (38% vs. 17% wereldwijd), en 43% is het ermee eens dat de overheid geen milieuvriendelijk beleid ondersteunt (versus 18 % wereldwijd). Wat betreft hun veiligheid is 36% van de expats ontevreden over de politieke stabiliteit (tegenover 15% wereldwijd), en 43% vindt dat ze zichzelf en hun mening niet openlijk kunnen uiten (tegenover 18% wereldwijd).  

Over de Expat City Ranking 2022  

De Expat Stad Ranking is gebaseerd op de jaarlijkse Expat Insider-enquête van InterNations. Voor het onderzoek,  InterNations vroeg 11,970 expats met 177 nationaliteiten en woonachtig in 181 landen of  gebieden om informatie te verstrekken over verschillende aspecten van het leven van ex-pats, evenals hun geslacht, leeftijd en  nationaliteit. Naast hun tevredenheid met het leven in hun gastland, werden de respondenten ook uitgenodigd om hun mening te geven over de stad waarin ze momenteel wonen.  

Deelnemers werd gevraagd om maximaal 56 verschillende aspecten van het stadsleven in het buitenland te beoordelen op een schaal van één tot zeven. Het beoordelingsproces benadrukte hun persoonlijke tevredenheid over deze aspecten, waarbij zowel emotionele onderwerpen als meer feitelijke aspecten even zwaar wegen. De individuele factoren werden vervolgens gebundeld in verschillende combinaties voor in totaal 16 subcategorieën, en hun gemiddelde waarden werden gebruikt om vijf actuele indices op te stellen: Kwaliteit van leven, Gemak van settling, Werken in het buitenland, Persoonlijke financiën en Expat Essentials. Deze werden verder gemiddeld - samen met de antwoorden op de vraag "Alles bij elkaar genomen, hoe gelukkig bent u in het algemeen met uw leven in het buitenland?" — om de Expat City Ranking te creëren. In 2022 zijn de top 10 steden voor expats Valencia (1e), Dubai, Mexico-Stad, Lissabon, Madrid, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi en Singapore (10e).  

Om een ​​stad in de Expat City Ranking 2022 te laten verschijnen, was een steekproef van ten minste 50 deelnemers aan de enquête per bestemming vereist. In totaal voldeden 50 steden aan deze eis.  

Over InterNations  

Met meer dan 4.5 miljoen leden in 420 steden over de hele wereld, InterNations is de grootste wereldwijde gemeenschap en een bron van informatie voor mensen die in het buitenland wonen en werken. InterNations biedt wereldwijde en lokale netwerken en sociale contacten, zowel online als face-to-face. Met ongeveer 6,000 evenementen en activiteiten per maand hebben expats de kans om andere wereldgeesten te ontmoeten. Online diensten omvatten discussieforums en nuttige artikelen met persoonlijke expat-ervaringen, tips en informatie over het leven in het buitenland. Lidmaatschap is alleen na goedkeuring om ervoor te zorgen dat we een gemeenschap van vertrouwen blijven. InterNations maakt deel uit van NEW WORK SE, een groep merken die producten en diensten aanbieden voor een beter werkleven. 

Vind meer informatie over InterNations op onze druk op pagina, in onze bedrijf blog, of in onze magazine. Volg ons op Twitter voor updates en data-inzichten over het leven van ex-pats. 

Voor meer:

2022-11-29_Graphic_Expat City Ranking 2022_Beste en slechtste Beste en slechtste lijst in het algemeen

2022-11-29_Graphic_Expat City Ranking 2022_Bangkok Bangkok inzoomen

2022-11-29_Persbericht_Expat City Ranking 2022_De beste en slechtste steden Hoogtepunten van de beste en slechtste steden

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/