UPDATE: Big Joke bezoekt Pattaya, geeft persconferentie over grote losgeld- en ontvoeringszaak op Walking Street waarbij Chinese staatsburgers betrokken zijn

Pattaya —

Chinese verdachten en het slachtoffer wiens vinger werd geamputeerd voor een losgeld van 37 miljoen baht, zouden uit Thailand worden gedeporteerd en op de zwarte lijst worden gezet om het land binnen te komen wegens illegaal verblijf in het koninkrijk met studentenvisa.

Ons vorige verhaal:

De politie van Pattaya heeft twee arrestatiebevelen uitgevaardigd voor twee Chinese verdachten die naar verluidt een 40-jarige Chinese onderdaan van Pattaya Walking Street hebben ontvoerd en zijn vinger hebben geamputeerd voor losgeld.

Nu voor onze update:

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie Surachate "Big Joke" Hakparn kondigde de sluiting aan van de ontvoeringszaak waarbij Chinese ontvoerders betrokken waren die hun eigen voormalige vriend uit Walking Street ontvoerden en in oktober zijn vinger afhakten voor losgeld.

Big Joke is gisteravond, 21 november, persoonlijk in Pattaya geweest om de zaak te bespreken.

De twee ontvoerders, de heer Zhang "Tatao" Delong, 30, en de heer Zhang Wenjia, 25, werden in Bangkok gearresteerd en beschuldigd van samenzwering bij afpersing, detentie, fysiek geweld en nachtelijke diefstal.

Big Joke zei dat de ontvoerders een hechte band hadden met het slachtoffer omdat ze samen een oplichtingscentrum runden in een buurland. De twee ontvoerders raakten in conflict met het slachtoffer en ontvoerden hem voor geld.

Uit een onderzoek bleek ook dat de twee verdachten en het slachtoffer illegaal in Thailand verbleven met een studentenvisum, zodat ze alle drie zouden worden uitgezet en op de zwarte lijst zouden worden geplaatst, aldus Big Joke.

De Thaise immigratieambtenaren die studentenvisa aan de Chinese verdachten verleenden, werden disciplinair gestraft.

Big Joke onthulde dat de verdachten van Cambodja naar Thailand waren overgestoken om te ontsnappen aan een intens hardhandig optreden tegen illegale migranten in Cambodja, aangestuurd door de Chinese regering.

Thailand treedt momenteel ook hard op tegen illegale Chinese migranten en Chinezen die illegale of grijze bedrijven in het land runnen.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.