Gaslek gemeld in Nakhon Pathom-fabriek vanmorgen, autoriteiten haasten zich om te helpen

FOTO: Stichting National Disaster Warning Control

Nakhon Pathom –

Drie onderwijsinstellingen in het Salaya-district van Nakhon Pathom kondigden vanochtend hun onmiddellijke sluiting aan nadat vanmorgen, 22 september, chemicaliën uit een fabriek in het Nakhon Chai Si-district lekten.

De sterke geur van chemicaliën werd in een groot gebied gemeld. Verschillende klachten van omwonenden op hun sociale media stelden ook dat het gas neuspijn veroorzaakte bij het inademen.

Aanvankelijk wist de fabriek het lek rond 6:35 uur te bedwingen. maar de gaslucht verspreidt zich nog steeds wijdverbreid in de buurt en in sommige delen van Bangkok.

FOTO: Thaise Post

Vanmiddag vertelde Atthaphon Charoenchansa, directeur-generaal van de afdeling Pollution Control (PCD), aan Associated Press dat bevestigd was dat de gelekte chemische stof 'hete olie down term DT1' was, een aromatische vervanging van benzeen die zich in een breed bereik en irritatie van de luchtwegen veroorzaken, aldus zijn verklaring.

Ook is bij zes grote instellingen binnen een straal van 1-20 kilometer een beoordeling van de luchtkwaliteit uitgevoerd en zijn in de gebieden geen schadelijke stoffen of gaslucht meer waargenomen.

FOTO: Thaise Post

Surasak Charoensirichot, gouverneur van Nakhon Pathom, heeft de fabriek bevolen om hun activiteiten tijdelijk op te schorten totdat een goede beoordeling en onderhoud is uitgevoerd. Ondertussen verlenen functionarissen van provinciale volksgezondheidsbureaus en ziekenhuizen in het gebied gezondheidshulp aan de getroffen lokale bevolking en houden ze hun gezondheid nauwlettend in de gaten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.