Thaise regering bereidt zich voor op mogelijke overstromingen veroorzaakt door regen en moessons tussen eind september en begin oktober

FOTO: vandaag plaatsen

Nationaal –

De Thaise regering bereidt zich voor op regen en moessons tussen eind september en begin oktober, verklaarde regeringsplaatsvervangend woordvoerster Ratchada Thanadirek op donderdag 22 september.

De plaatsvervangend woordvoerder onthulde na de bijeenkomst van het Office of the National Water Resources (ONWR) dat het kantoor heeft geoordeeld dat een tendens van toenemende neerslag waarschijnlijk is, evenals het feit dat er een moessontrog ligt over de centrale en oostelijke regio, resulterend in de toenemende hoeveelheid water in de centrale, oostelijke en lagere noordoostelijke regio's.

Bovendien wordt voorspeld dat er ook ongeveer een of twee stormen in Thailand komen, die begin oktober voor meer regen zouden zorgen.

De ONWR zou daarom de regen- en moessonsituatie gedurende de hele periode nauwlettend volgen, terwijl gerelateerde overheidsinstanties zich zouden voorbereiden op een mogelijke overstroming of overstroming in de risicogebieden om de impact op het publiek zoveel mogelijk te verminderen.

Ratchada: “Verwante afdelingen kregen de opdracht om vooraf proactief en preventief op te treden tegen overstromingen en overlopen. Volgens de ONWR-beoordeling kan het vermogen van waterstanden van grote dammen nog steeds een grote hoeveelheid water bevatten, vooral de dammen in het noordelijke deel, als de stormen het land de komende weken teisteren.”

“Ondertussen werkt de Royal Irrigation Department aan het drainageproces van enkele grote dammen die momenteel veel water bevatten om zich voor te bereiden op de toename van water in de nabije toekomst. Er zou ook een beoordeling zijn van gebieden met een hoog risico en relevante instanties worden gewaarschuwd om water te beheren in overeenstemming met de situatie. ”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.