Thailand verlaagt toezicht op Monkeypox nadat er gemiddeld slechts twee infecties per maand werden gevonden

Nationaal –

Thailand heeft het niveau van Monkeypox-surveillance verlaagd nadat het gemiddelde aantal patiënten is gedaald tot twee patiënten per maand.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, onthulde op maandag 19 september dat het Ministerie van Volksgezondheid een Emergency Operations Centre (EOC) had opgericht na de aankondiging van de WHO, waarbij Monkeypox werd uitgeroepen tot een internationale noodsituatie voor de volksgezondheid. Concern (PHEIC) en de EOC hielden sindsdien de Monkeypox-gevallen in Thailand in de gaten.

Volgens de wereldwijde surveillance van Monkeypox nemen nieuwe infecties over de hele wereld aanzienlijk af, van het hoogste in augustus van ongeveer 1,000 gevallen per dag tot gemiddeld 580 per dag in september.

In Thailand werden de afgelopen vier maanden in totaal 8 Monkeypox-infecties vastgesteld of gemiddeld twee patiënten per maand. De meesten van hen hadden een geschiedenis van het hebben van meerdere seksuele partners. Drie van hen hadden een voorgeschiedenis van symptomen voordat ze terugkeerden naar Thailand. Ook het ziekteonderzoek onder risicocontacten van de besmettingen liet geen verdere infectieoverdracht zien.

Daarom heeft de EOC het niveau van de Monkeypox-surveillance-operatie verlaagd van het ministerieel niveau naar het afdelingsniveau. Dr. Opas benadrukte echter dat Monkeypox nog steeds een besmettelijke ziekte is die toezicht vereist. Wanneer een verdachte infectie wordt gevonden, moet de afdeling ziektebestrijding rapporten en onderzoeken uitvoeren zoals ze in het verleden hebben gedaan.

“Volgens de analyse van het aantal laboratoriumtests bleek dat er patiënten waren die de ziektetests in de laboratoria uitvoerden, maar hun resultaten werden niet gerapporteerd aan het Department of Disease Control. Daarom willen we zowel openbare als particuliere ziekenhuizen in het hele land vragen om vermoedelijke gevallen te melden om het surveillanceproces van de ziekte actief en effectief te intensiveren”, besloot de directeur-generaal.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.