Thaise minister van Defensie bezoekt overstromingsgebieden in Rayong om militaire steun te verlenen

FOTO: Matichon online

provincie Rayong —

Minister van Defensie Prayut Chan-o-cha, die is geschorst van zijn taak als premier in afwachting van een beslissing van het constitutionele hof over zijn termijn, bezocht de provincie Rayong om militaire steun te verlenen en het moreel op te krikken van de lokale bevolking die op vrijdag 16 september werd getroffen door overstromingen.

Meer dan 25,000 huishoudens in zes districten van de provincie Rayong werden de afgelopen dagen overspoeld door opeenvolgende stortbuien en vloed, zei de woordvoerder van minister van Defensie Prayut Chan-o-cha, na het bezoek van de minister om de getroffen lokale bevolking vanmorgen te ontmoeten. .

De minister vroeg de militaire officieren om hun hulp voort te zetten bij het verstrekken van voedsel en onderdak aan mensen in het Thap Ma kanton. Prayut vertelde de lokale media: “Ik wil dat de agenten van tevoren plannen bedenken om de overstromingen aan te pakken. Mensen die langs overstroomde gebieden moeten reizen, moeten op hun hoede zijn voor ziekten die gepaard gaan met overstromingen zoals leptospirose.”

Vervolgens gaf hij het moreel van bedlegerige patiënten in het Thap Ma-ziekenhuis een boost en overhandigde hij tassen met basisbenodigdheden.

Volgens de woordvoerder werden 1,200 militairen, 30 militaire vrachtwagens, 42 boten en veel ambulances ingezet om mensen in de provincie Rayong te helpen.

Ondertussen gaf vice-minister van Volksgezondheid Satit Pitutecha een interview over de huidige overstromingssituatie in Rayong. Hij zei: “De meeste ziekenhuizen zoals Rayong Hospital en Tambon Health Promoting Hospital blijven volledig operationeel. Ook al willen sommige mensen thuis blijven om hun eigendommen te verdedigen, het is goed omdat medisch personeel bereid is medische diensten aan huis te verlenen.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.