Senior Royal Thai Police doet mee aan onderzoek naar niet-geïdentificeerde lichamen die zijn gedood en begraven in Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima -

  Senior Royal Thai Police heeft op maandag 1 augustus deelgenomen aan het onderzoek naar niet-geïdentificeerde lichamen die zijn gevonden in een openbaar bos in het Chokchai-district van Nakhon Ratchasima afgelopen donderdag 28 juli.

Generaal Suchart Theerasawat, plaatsvervangend commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise politie, leidde gisteren de nationale politiefunctionarissen naar de noordoostelijke provincie om de het onderzoek van twee mannelijke en vrouwelijke lichamen.

Na een bijeenkomst van drie uur onthulde de plaatsvervangend hoofd de moeilijkheden van het onderzoek, omdat de politie de overledene niet kon identificeren omdat bewijsstukken op de plaats delict waren verstoord. De identiteiten om de lichamen te verifiëren werden naar verluidt vernietigd, waardoor er onvoldoende bewijs overbleef. Er zou echter een team van deskundige bewijsverzamelaars worden ingezet met meer geavanceerde apparatuur om meer mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen.

Suchart vervolgde: “Er is ook een grote kans dat de twee buitenlanders zijn, vooral het mannelijke lichaam dat een heel andere lichaamsstructuur heeft dan de Thaise mensen. We nemen contact op met buitenlandse ambassades om hun databases door te nemen om te zien of er meldingen zijn van vermiste buitenlanders. Maar tot nu toe is er geen vooruitgang gemeld aan relevante functionarissen.”

“Delen van kogelhulzen die ter plaatse werden gevonden, werden verzameld en we konden de grootte en het type vuurwapen identificeren. Het geïdentificeerde type wapen is echter in het bezit van een groot aantal mensen, dus het kan langer duren om het te onderzoeken. Wat de tatoeages op het vrouwelijk lichaam betreft, hebben we bij de Thai Tattoo Artist Association navraag gedaan naar het patroon, maar niemand heeft ons relevante informatie verstrekt. Momenteel werkt de politie samen met buitenlandse instanties om ook de tatoeage te onderzoeken.”

De politie vervolgde dat het belangrijkste bewijsstuk dat het meest nuttig kan zijn bij het identificeren van de lichamen de siliconen borsten op het vrouwelijk lichaam waren. Volgens het eerste onderzoek aan de hand van hun serienummer werden de siliconen geproduceerd door een bedrijf in het buitenland en verkocht door een Thais dealerbedrijf. Maar uit de inspectie van de dealer bleek dat de serienummers van de siliconen niet in het land werden verkocht.

“De politie neemt nu contact op met het buitenlandse bedrijf om de bedrijfsdealer op te sporen voordat het lichaam kan worden geïdentificeerd. Maar het zal wel even duren', voegde de plaatsvervangend hoofdman eraan toe.

Foto beleefdheid: Manager online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

 

 

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.