Lopers uit Kenia pakken overwinningen in hele en halve marathon Pattaya

Pattaya -

Twee lopers uit Kenia hebben op zondag 17 juli overwinningen behaald in de hele en halve marathon van Pattaya, waarmee ze de Pattaya Marathon 2022 succesvol hebben afgesloten.

In de vroege ochtend van 17 juli kwamen duizenden lopers meedoen op de laatste dag van de Pattaya Marathon 2022, die werd gehouden voor het Pattaya Terminal 21-winkelcentrum.

De laatste dag van de race kende twee hoogtepunten: de hele marathon en de halve marathon. De eerste hele marathon was 42 kilometer lang en begon om 3 uur met 30 lopers die deelnamen. Ondertussen was de tweede halve marathon, die werd uitgebracht door de burgemeester van Pattaya, Poramese Ngampichese, ongeveer 1,200 kilometer lang en om 20 uur met 5 lopers van start gegaan.

De winnaar van de hele marathon Connelius Kibiwott uit Kenia kwam gracieus over de finish in ongeveer 2.28.34 uur, nipt gevolgd door een Russische loper Sergei Zyrianov in 2.30.36 en een Thaise loper Weerapong Wongsa in 2.45.19 uur.

Op het parcours van de volledige marathon voor vrouwen eindigde een Thaise loper Nateewan Rattanaphan als eerste in 3.32.08 uur, gevolgd door Chotika Chaitanee in 3.39.36 uur en Panachol Wangkahad in 3.46.33 uur.

Kort daarna passeerde een andere loper uit Kenia John Muruirui de finish van de halve marathon in 1.08.25 uur en pakte een overwinning, gevolgd door Kindu Sewmehon uit Ethiopië in 1.08.30 uur en Kipchirchir Lel uit Kenia in 1.11.43 uur.

Ondertussen finishte Lodkeo Inthakoumman uit Laos voor het parcours van de halve marathon voor vrouwen in 1.23.14 uur, gevolgd door Ornanong Wongsorn uit Thailand in 1.26.02 uur en Dimity Lee Duke uit Australië in 1.28.33 uur.

De Pattaya Marathon 2022 werd beschouwd als een enorm succes voor Pattaya in termen van het versterken van het imago van de stad als een 'sportstad' van wereldklasse, terwijl het ook talrijke onderscheidingen ontving van hardlopers over de hele wereld.