Herinnering: bij de verkiezingen in Pattaya wordt komend weekend alcoholverkoop verboden

Pattaya, Thailand-

De eerste burgemeestersverkiezingen in Pattaya in bijna tien jaar vinden plaats op zondag 22 mei in Pattaya.

Met deze verkiezing komt ook, volgens de Thaise wet, een verbod op de verkoop van alcohol in stemrechtgebieden vanaf 6:00 uur de avond ervoor, zaterdag 21 mei, tot de stembureaus sluiten, 6:00 uur zondag.

Er zijn de afgelopen dagen brieven over het verbod uitgedeeld aan ondernemers, waarin wordt gewaarschuwd voor hoge boetes en zelfs gevangenisstraf als ze worden geschonden. Dit ongeacht of klanten kunnen stemmen of niet, zoals buitenlanders.

Dit betekent dat voor het tweede weekend op rij in Pattaya bar, clubs en drankgelegenheden zullen moeten sluiten en moeten stoppen met het schenken van drank tijdens de hierboven vastgestelde uren. Afgelopen weekend zag een religieuze feestdag, Vesak Day, de bars sluiten die momenteel functioneren als omgebouwde restaurants en technisch nog niet volledig wettelijk open zijn vanwege Covid19-beperkingen die sinds april 2021 van kracht zijn.

The Pattaya News merkt op dat het verkoopverbod alleen geldt voor gebieden waar de burgemeester van Pattaya jurisdictie heeft, zoals Pattaya, Koh Larn en het grootste deel van Jomtien en Naklua. Gebieden buiten de jurisdictie, zoals Pong of Sattahip, zullen normaal kunnen werken.

Als u niet zeker weet of uw locatie in de jurisdictie van Pattaya ligt, bel dan het stadscallcenter op 1337 en zij kunnen u adviseren.

Bangkok zal dit weekend ook stemmen voor de gouverneur van Bangkok en dezelfde verbodsuren zullen gelden voor degenen die overwegen om naar Bangkok te vluchten.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/