Golf: het Australische Whitney Hillier-kapiteinsteam naar de overwinning bij de Aramco Team Series - Bangkok; Patty Tavatanakit leidt met twee en gaat de laatste dag van de individuele wedstrijd in

13 mei, Bangkok:

  De Australisch-Thaise ster Whitney Hillier leidde haar mixed fourball naar een drievoudige overwinning in de Ladies European Tour's debuut Aramco Team Series - Bangkok, gepresenteerd door Public Investment Fund.

Team Hillier, aangevoerd door de Australiër, wiens moeder een Thaise is, geleid door een na sterke openingsronde optredens van Hillier, teamgenoot Krista Bakker uit Finland, en de amateurspeler van de groep, de zakenman Pattanan Amatanon uit Bangkok.

Het was echter de derde professionele speler van het team en een andere inwoner van Bangkok, Chonlada Chayanun, die de aanval leidde op de beslissende dag van vrijdag door een vijf-onder-par 67 te schieten om de overwinning met vier ballen veilig te stellen in het eerste ATS-evenement van het seizoen.

"Ik ben zo trots op mijn team", zei Hillier, nadat ze de eerste overwinning van haar tien jaar deelname aan de Ladies European Tour had behaald.

“Zelfs vanaf het begin van gisterochtend hadden we gewoon een goede vibe. Zoals alles gewoon stroomde en natuurlijk speelden we geweldig golf, maar we hadden veel plezier, dus dat was ook het belangrijkste. 

“Ik ben gewoon heel erg trots op mijn team. Het is heel, heel speciaal om deze overwinning te behalen."

De 31-jarige voegde toe: “Dit is mijn tiende jaar op Tour, en voor mijn eerste overwinning in een teamevenement is dat best cool. Het is ongeloofelijk. Ja, ik heb gewoon van elke minuut genoten. Ik heb geduld gehad, maar het is het wachten waard. Ik kijk nu ook uit naar morgen!”

Teamgenoot Chonlada Chayanun – wiens thuisbaan het toernooicircuit is, Thai Country Club – zei: “Alles was perfect vandaag. Ik maakte zoveel pars en had ongeveer acht birdies, dus dat was mijn geheim!

“Ik kreeg zoveel goede energie van mijn team. Ze zijn echt ondersteunend, dus ik heb gewoon doorgezet. Ik ben gewoon blij. Ik heb nooit aan winnen gedacht en we hebben het als team gedaan, dus gewoon heel blij. Ik ben zo trots op mijn team.”

Dit was een tweede overwinning van de Aramco Team Series voor Krista Bakker, die vorig jaar zegevierde tijdens het slotevenement van de Series in Jeddah.

"Het is geweldig om hier weer te zijn", zei de 28-jarige Fin. "We hadden zoveel plezier, en zoals Whitney al zei, gisteren begonnen we meteen te spelen en begonnen we birdies te maken.

“Deze overwinning was een beetje anders [dan Jeddah], omdat we in Saoedi-Arabië een play-off hadden. Maar het is heel bijzonder en het is geweldig om hier in Bangkok te winnen.”

Het team zal het leeuwendeel van de Aramco Team Series verdelen - het teamprijzenfonds van $ 500,000 van Bangkok, terwijl de slotronde van zaterdag de individuele wedstrijd van het evenement zal beslissen, die ook $ 500,000 prijzengeld zal verdelen.

De Thaise ster Patty Tavatanakit leidt dat met negen onder par - twee slagen voor de Engelse Felicity Johnson en Manon De Roey uit België.

"Ik voel me best goed", zei wereld #13 Tavatanakit, die onvermurwbaar was dat ze veel beter kan spelen dan haar vrijdagmiddag drie-onder-par 69. "Van de baan lopen zonder mijn A-game en bovenaan het klassement staan ​​is altijd een fijn gevoel. Het geeft me in ieder geval een beetje vertrouwen dat ik veel heb achtergelaten en dat er morgen veel dingen kunnen worden verbeterd.

“Ik had gewoon niet echt de juiste flow, momentum. Maar ik bleef geduldig en een paar putts vielen aan het einde, dus het heeft veel geholpen. ”

De Aramco Team Series – Bangkok bereikt zijn hoogtepunt morgen, met de top 60 spelers en gelijkgestemden die het tegen elkaar opnemen in de afsluiting van het individuele format, waar grote namen zoals Anne van Dam (NED) en Ariya Jutanugarn (THAI) zitten. vlak achter de leidende drie. 

Voor meer informatie, bezoek www.aramcoteamseries.com

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/