SIRJAN FOULAD IRANIAN VERDEDIGEN AZIATISCHE HERENCLUB-TITEL VOOR IRAN NA THRILLER MET VIER SETS TEGEN AL-ARABI IN NAKHON RATCHASIMA

Nakhon Ratchasima, Thailand, - Sirjan Foulad Iraans bezegelde hun dominantie over het Asian Men's Club Volleyball Championship 2021 na een zwaarbevochten 3-1 (25-19, 21-25, 25-23, 25-22) overwinning tegen Al-Arabi Sports Club in de spannende laatste confrontatie op vrijdag in Terminal 21 Hall.

Saber Kazemi viel binnen met 28 punten, waaronder 22 aanvallen van 46 pogingen en 5 azen voor Sirjan, terwijl Mahdi Jelveh goed gezelschap hield om 14 punten bij te dragen. Felipe Bandero scoorde een team-high 21 punten voor Al-Arabi SC, waaronder 17 kills uit 40 pogingen.

De Al-Arabi Sports Club, kampioen van de Asian Club 2012, probeerde de 1-3 nederlaag door de Iraniërs in de voorlopige poulewedstrijd te vergeten en stelde een sterke line-up op onder aanvoering van ace spiker Braziliaan Felipe Badero, Serviër Konstantin Cupkovic en Renan Ribeiro , terwijl Sirjan Foulad Iraans, het enige ongeslagen team in het toernooi op weg naar de laatste confrontatie van vrijdag, ook sterk was met onder meer de linkshandige Saber Kazemi, die de MVP binnenhaalde tijdens de recente Asian Senior Men's Kampioenschap in Chiba, Japan.

In een wedstrijd met een hoog octaangehalte hebben beide partijen vanaf het begin van de eerste set hard gevochten, waarbij Saber Kazemi zijn uitzonderlijke aanvallende en krachtige serveervaardigheden liet zien en Mahdi Jelveh snelle aanvallen afvuurde om Sirjan vooruit te helpen met een voorsprong van drie punten op 19 -16. Sirjan Foulad Iraniër liep er door combinatieaanvallen en uitstekend teamwerk mee weg voor de spannende 25-19 overwinning.

In de tweede set kwamen de Qatari's brullend terug door spectaculaire blokkades onderbroken door imposante spikes van Felipe en Konstantin. De Iraniërs hadden geen antwoord op de goed georganiseerde combinatieaanvallen en uitstekende netplayvaardigheden van de rivalen. De aanhoudende strijd bleek een gemakkelijke taak voor Al-Arabi Sports Club na de rivalen met 21-18 achter zich te hebben gelaten; de wissels en call-out tijd werkten niet goed voor de Iraniërs, omdat ze een aantal fouten maakten om de Qatarezen de kans te geven om de set met 25-21 af te sluiten en er 1-1 van te maken.

Met één set achterstand maakten de Iraniërs een sterke comeback in de derde set. Hun veerkracht werd getoond door spectaculaire blokkades van Arash Keshavarzi en Mohammad Sadeghi, gevolgd door enkele krachtige pieken even later door Ramin Khani en Saber Kazami, die bleven domineren met de belegerde Qatari's die in het laatste stuk geen enkele reactie konden opbrengen. Sirjan Foulad Iraanse maakte een paar ongedwongen aanvallende fouten, maar ging toch door om de set met 25-23 te winnen.

In de vierde set bleef Kazemi de verdediging opstellen, maar de Qatarese communicatie begon te haperen. De hard aanvallende Renan Ribeiro hielp de aanvallen van het team te verbeteren, maar de Iraniërs bleven standvastig met hun ondoordringbare verdediging. Na een indrukwekkende voorsprong te hebben genomen met een voorsprong van vijf punten op 21-16, marcheerde Sirjan op hun opmerkelijke run om uiteindelijk de set 25-22 te veroveren en de kroon terug te nemen naar Iran.

Sirjan Foulad Iraans veroverde uiteindelijk de uiteindelijke titel en verpletterde de zoete dromen van de Qatari om hun tweede Asian Men's Club-titel te herhalen in vijf edities (2010, 2012, 2015, 2016 en 2021). Ze hadden de laatste confrontatie bereikt .