Pongsakorn Paeyo wint Thailand's eerste gouden medaille tijdens rolstoelrace Tokyo Paralympics op zondag

Nationaal –

De Thaise rolstoelracer Pongsakorn "Korn" Paeyo won de gouden medaille na het winnen van de 400m T53 rolstoelrace voor heren op de Paralympische Spelen van Tokio op zondag 29 augustus.

Pongsakorn bereikte ook de finish met een nieuw Paralympisch record van 46.61, waarmee hij de eerste gouden medaille van Thailand en de vierde medaille van de Thaise atleten op de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020 markeert.

Pichet Krungget, de andere Thaise rolstoelracer die ook meedeed aan dezelfde wedstrijd, eindigde op de vijfde plaats met een record van 49.96.

Pongsakorn zal deze week deelnemen aan twee andere raceprogramma's; 100m T53 op woensdag en 800m T53 op de volgende dag.

Tot nu toe heeft Thailand sinds de eerste dag van de Paralympische Spelen op 24 augustus één gouden, één zilveren en drie bronzen medaille gewonnen.

Een andere Thaise rolstoelracer, Athiwat Paeng-nuea, won dezelfde dag een zilveren medaille in de T54 400m rolstoelrace en kwam over de finish op 45.73, slechts 0.01 seconden achter de Amerikaan Daniel Romanchuk.

De Chinese Zhou Jingjing (links) feliciteert de Thaise rolstoelschermer Saysunee Jana met haar overwinning in de wedstrijd om de bronzen medaille in de degen individueel categorie B voor dames op de Paralympische Spelen van Tokio op donderdag.

De Thaise rolstoelschermer Saysunee Jana pakte afgelopen donderdag de eerste medaille van Thailand in de bronzen wedstrijd van de degen individueel categorie B voor dames.

Nog twee bronzen medailles werden gewonnen door Para-tafeltennisser Rungroj Thainiyom in de halve finale van het herenenkelspel Klasse 6 op vrijdag en racer Putaret Khongrak in de 5,000 meter T54 rolstoelrace voor heren op zaterdag.