Bangkok's streetfoodchef Supinya 'Jay Fai' Junsuta ontvangt nieuwe onderscheidingen

Bangkok-

Noot van de redactie: het volgende is een persbericht van de Thai Tourism Authority. Hun gedachten zijn van henzelf.

 

De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd aan te kondigen dat de beroemde straatvoedselchef van Bangkok, mevrouw Supinya 'Jay Fai' Junsuta, onlangs is uitgeroepen tot winnaar van de 'Icon Award for Asia' in naast haar eetcafe die de onderscheiding 'Asia's 50 Best Restaurants 2021' ontving.

Vooruitlopend op de aankondiging van Asia's 50 Best Restaurants 2021 op 25 maart 2021, maakte de 50 Best-organisatie de eerste van haar vooraf aangekondigde prijzen bekend. Gestemd door experts uit heel Azië, werd mevrouw Supinya 'Jay Fai' Junsuta geprezen met de prestigieuze Icon Award, terwijl haar winkelrestaurant in venterstijl in de Thaise hoofdstad werd uitgeroepen tot een van 'Azië' s 50 Beste Restaurants 2021â€.

Deze meest recente onderscheidingen dragen alleen maar bij aan haar groeiende supersterstatus. In 2018 werd Jay Fai erkend met een ster in de allereerste Michelingids Thailand, terwijl hij het eerste Thaise straatvoedselrestaurant werd dat de eer ontving.

Daarmee kwam de aandacht van 's werelds culinaire media en de bijbehorende stoet van wereldwijde fijnproevers, die allemaal de pelgrimstocht naar Bangkok maakten om haar beroemde Khai Chiao Pu (krab omelet). Gebonden als een tamagoyaki-omelet in Japanse stijl, bevat het bijna een halve kilo vers krabvlees en kost het 1,500 Baht per portie (US $ 50).

Andere favorieten zijn onder meer: Phat Ki Mao Thale (dronken noedels met zeevruchten) en haar eigen innovatie: een droge Tom Yam. Dit laatste is vooral opmerkelijk, omdat het de zure, zoete, zoute en pittige smaken van de iconische soep behoudt en ze opnieuw verbeeldt om een ​​gerecht zonder bouillon te creëren dat niet zou misstaan ​​op het meest elegante gastronomische menu van een restaurant.

Het is alleen maar passend dat Jay Fai na het ontvangen van een Michelin-ster ook te zien zou zijn in een Netflix-documentairereeks ‘Street Food Asia’, wat zou leiden tot nog meer bekendheid dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Het betekent nu ook dat haar legioen trouwe klanten nu van tevoren tafels per e-mail moeten reserveren.

Dit jaar wordt de virtuele uitreiking van Asia's 50 Best Restaurants 2021 op 25 maart live gestreamd op Facebook en YouTube.

Vanwege de huidige COVID-19-uitbraak zijn internationale reizen momenteel beperkt. Dit persbericht is echter bedoeld als inspiratie voor toekomstige reizen naar Thailand zodra de pandemie voorbij is.

Foto: Michelingids Californië

Verzending
user review
0 (0 stemmen)
Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/